Bildspel: Kunglig supé på slottet

I onsdags kväll höll kungaparet, tillsammans med kronprinsessan Victoria och prins Daniel samt prinsessan Madeleine en supé för riksdagens ledamöter på slottet.

Supén som ägde rum i Festvåningen och i Bernadottevåningen på slottet bestod av läckerheter som ankleverterrin, vit Alba-tryffel och fikonchutney, helstekt renkalvytterfilé med blåbärssky, rökt oxmärg, potatisfondant och rotselleripuré med picklade granskott, samt pistaschbavaroise med salmbärskräm, pistaschglass och maränger. Allt enligt hovets egen hemsida.

En konsert

Kvällen inleddes annars med att kungafamiljen, alla utom prins Carl Philip, hälsade alla ledamöter välkomna. Därefter samlades de runt 400 gästerna i Rikssalen för en konsert. För som det står på hovets hemsida:

“Medlemmar av den Bernadottska familjen har komponerat en stor mängd musik. Konsertprogrammet i Rikssalen var komponerat utifrån detta”.

Till bords

Vi kan också berätta stämningen var uppsluppen och att kung Carl Gustaf själv hade ministern Maria Larsson till bordet. Drottning Silvia, för dagen klädd i en grön sidenklänning, å sin sida hade talmannen Per Westerberg som sin bordskavaljer. Kronprinsessan Victoria var klädd i lila och prinsessan Madeleine i glänste i silver.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Vimmelprinsessan om sitt möte med prinsen››

Kungafamiljen sida vid sida för första gångens sedan skandalboken››

Prinsessan Madeleine talar nu ut om Jonas och otroheten››

[smooth=id: 462; width:430; height:850; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]