Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bildspel! Máxima och Willem-Alexander på barndop

26 sep, 2016, 14:30 
AvJohanna Lejon
Willem-Alexander och drottning Máxima firade den sista söndagen i september med ett kungligt dop.
Annons
Christening Prins Carlos de Bourbon de Parme

Pojken som döptes var ingen mindre än lille Carlos Enrique Leonard, prins Carlos och prinsessan Annemaries son. Den lille prinsen föddes i slutet av april och är yngst av tre syskon. De stolta storasystrarna heter Louisa Irene, 4, och Cecilia Maria, 2.

Dopceremonin ägde rum i katedralen i Palma och det nederländska kungaparet fick sällskap av sina tre döttrar: Catharina-Amalia, Alexia och Ariane. Princesstrion var vackert uppklädda i a-linjeformade klänningar. Mamma Máxima bar dessutom en högtidlig hatt – helt i linje med klädkoden förmiddagsdräkt. Dopbilderna visar även att Alexia inte har återhämtat sig från sin dramatiska skidolycka i februari. Hon verkar fortfarande ha svårt att stödja på benet och fick posera framför fotografernas blixtar med ett par kryckor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prins Carlos och prinsessan Annemarie gifte sig i Bryssel 2010. Och även vid det högtidstillfället var Willem-Alexander och Máxima två av hedersgästerna. Då i sällskap av prinsessan Beatrix som är prins Carlos moster.

Av: Ellen Myrgård Lindén.

Foto: Stella Pictures.

Annons