Bildspel: Mer mingel från den kungliga konferensen

huvud

Ena dagen fest, gala och glamour, dan därpå tidig morgon och hårt jobb… Kungligheterna fick kombinera både nytta och nöje när de gästade Stockholm. Vår reporter var på plats!

På röda mattan utanför Berwaldhallen strålade kungligheterna i kapp. Iklädda frasigt siden och glittrande pärlor bländade de nästan det samlade pressuppbådet som kommit för att bevaka deras besök i Stockholm. Och som en glad överraskning fanns också både Daniel Westling och Jonas Bergström på plats sida vid sida med sina prinsessor.

Kungligheterna njöt av underhållningen

Kung Carl XVI Gustaf, Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Christina och generalkonsul Tord Magnuson, drottning Beatrix av Nederländerna, drottning Sofia av Spanien, drottning Paola av Belgien, storhertiginnan Maria-Teresa av Luxemburg, kronprinsessan Mette-Marit av Norge, kronprinsessan Mary av Danmark, kronprinsessan Margarita av Rumänien, kronprinsessan Katherine av Jugoslavien och Margarida Barroso var på plats och bevittnade en mysig och tänkvärd show av och med barn och vuxna. Det bjöds på såväl klassisk musik som pop och rock och kungligheterna såg ut att njuta av underhållningen där de satt på första parkett.

Uppe tidigt imorse

Efter konserten, vid 21-tiden, bjöds det på mingel på övervåningen innan alla återvände ”hem” för att knyta sig. Och följande morgon blev tidig. Redan strax efter klockan 9 befann sig större delen av de kungliga gästerna på Frösundavik där det var dags för en allvarlig konferens om barns rättigheter. Drottning Silvia inledde med ett gripande tal om barn hon mött som farit illa. Ena dagen fest, nästa allvar…. Än det ena än det andra är vardagsmat i kungligheternas värld.

[smooth=id: 147; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten