Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bildspel! Prinsessan Josephines show under hubertusjakten

05 nov, 2018, 13:00 
Ellen Myrgård Lindén
Prinsessan Josephine hubertusjakt.
Den danska kronprisfamiljen har varit på hubertusjakt. Eller i alla fall följt hästtävlingen från Eremitageslottets ståtliga balkong. Deras glada miner piggade upp i novemberkylan och den som var på lite extra gott humör var prinsessan Jospehine!
Annons

I helgen var det dags för den traditionsenliga hubertusjakten vid det kungliga Eremitageslottet, norr om Köpenhamn. Den danska kungafamiljen representerades i år av Frederik, Mary, Isabella, 11, och tvillingarna Vincent och Josephine, 7. Prins Christian, som också brukar vara med, stannade kvar hemma.

Josephine spexade framför kameran

Familjen verkade stortrivas när de poserade på slottsbalkongen och dagens huvudperson blev utan tvekan Josephine! Prinsessan var på ett toppenhumör och skojade friskt med sina syskon och föräldrar. Hennes gester och roliga minspel fick fotografernas blixtrar att smattra lite extra!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

 

Hubertusjakten är en hästtävling som har sitt ursprung i Storbritannien. Tävlingen handlar om att man rider en bana med hinder. Den aktuella banan har dessutom en bredd som markeras av två “pikörer” och som inte får passeras. Längst fram i ledet rider tävlingsledaren som brukar kallas “master”. Honom får de andra ryttare inte heller passera.

Annons

De danska kungabarnen har varit med under hubertusjakterna så länge vi kan minnas. För dem brukar dagens höjdpunkt vara när familjen åker häst och vagn mot slutet av dagen. Men det har inte bara varit glada miner under tävlingarna. Förra årets jakt kantades nämligen av en olycka. Då blev en av funktionärerna, 77-årige Jan Bang, nämligen påriden av vinnaren. Jan Bang har deltagit i hubertusjakterna de senaste 25 åren men under förra årets tävling råkade han vara på fel plats vid fel tillfälle. Det tog dock inte lång tid förrän han kvicknade till från sitt fall och alla kunde slappna av igen.

Foto: Stella Pictures

Annons