Bildspel: Victoria och Daniel på skämtsamt humör i kärleksstaden

victoria-daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel sprudlade av glädje.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel sprudlade av glädje.

Det råder ingen tvekan om saken:
Victoria och Daniel gör succé vart de än kommer.
I måndags charmade Sveriges kronprinsesspar Paris – för andra dagen i rad.

Vilken dag! Trots en sen söndagkväll var Victoria och Daniel uppe med tuppen i går morse. Och tur var väl det, för det var mycket som skulle hinnas med. Direkt efter frukost bar det av till Sceaux strax utanför Paris där kronprinsessparet besökte borgmästeriet för att titta på vigselbeviset mellan Jean Baptiste Bernadotte och hans fru, Désirée Clary. Victoria och Daniel möttes av hurra-rop och jubel. Flera barn fanns på plats och viftade med svenska flaggor. Glad och lite överraskad gick Victoria fram och pratade med flera av dem.

Mums med choklad!

Mums med choklad!

Daniel – extra nöjd

Efter mottagningen på borgmästeriet for sällskapet mot en närliggande chokladfabrik för studiebesök och provsmakning. Chokladtillverkaren Patrick Roger hade jobbat i veckor på en alldeles speciellt smaksatt pralin, framtagen bara för Victoria och Daniel. Chokladpralinen, rund, blank och med svenska flaggan på, innehöll mörk choklad, karamell och björnbär och såväl presskår som kronprinsesspar verkade gilla det de smakade. Speciellt prins Daniel, som ju är väldigt förtjust i just choklad, verkade extra nöjd.

Romantisk tur med häst och vagn.

Romantisk tur med häst och vagn.

Skämtade och skojade

Efter ännu en provsmakning, av smält choklad, och ytterligare några praliner bar det av från Sceaux mot Savigny le Temple och slottet där Jean Baptiste Bernadotte och hans hustru bodde som nygifta. Också här hälsades Sveriges kronprinsesspar med jubel och skål. Först väntade rundtur på slottet, mottagning och mingel innan det blev häst- och vagn-färd i den vackra botaniska trädgården, fylld av frukter, bär och andra läckerheter. Både kronprinsessan och Daniel skämtade och skojade under hela dagen. Särskilt skämtsam var Victoria då en tysk journalist på franska frågade vem som designat hennes vackra lila klänning. Med ett skratt svarade hon, likt en hemlig agent:

–De dödar mig om jag berättar.

middag

Hade en tolk

Under hela dagen tog Victoria sig fram nästan enbart genom att tala franska. Hon förstår en hel del men blir osäker ibland då hon ska tala. Därför hade både hon och Daniel en gemensam tolk som översatte allt som sades.

Efter slottet begav sig återigen kronprinsessparet mot Paris innerstad igen för att svida om till kvällens bravader – middag anordnad av Kulturministeriet.

Av Johanna Lejon
Foto: Charles Hammarsten

[smooth=id: 386; width:430; height:850; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]Läs även:
Wow vilken discodrottning vår kronprinsessa blivit! »

Johanna bloggar från Paris – Succé för Victoria och Daniel ››

Kronprinsessan Victoria glittrar i Paris ››

Daniel och Victoria på plats i kärlekens stad ››