Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bill Gates och hustru Melinda på slottsvisit

04 jun, 2009, 13:31 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Bill Gates och hans hustru Melinda har varit på en kort visit i Norge, Där hälsade de också på hos kronprins Haakon och hans maka Mette-Marit under en audiens på slottet.
Annons

Mångmiljonären Bill Gates är inte en man som vilar på sina lagrar. Han skulle mycket väl kunna ligga på någon soldränkt strand dagarna i ända, utan att jobba en dag till i livet, med tanke på alla sina miljoner. Men icke, han och hustrun Melinda har startat en stiftelse, Bill & Melinda Gates foundation som syftar till att göra världen till en bättre plats.

Uppmanade folk att skänka pengar

Han uppmanade också andra miljonärer att skänka bort mer pengar till behövande under sitt Norge-besök.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Man har mer glädje att dela med sig av sin rikedom än att bara lämna över den till sina ättlingar.

Bill och hustrun Melinda har tillsammans skänkt bort upp till 40 miljarder dollar till olika projekt jorden över som syftar till att minimera fattigdom och sjukdomar.

 

Foto: TT

Annons