Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Birgitta bekräftar: Påsklyckan med Victoria och familjen

05 apr, 2024, 14:00 
Prinsessan Birgittas underbara möte med kronprinsessfamiljen på Mallorca!
Annons
Så lever prinsessan Birgitta i dagBrand logo
Så lever prinsessan Birgitta i dag

Idylliska stränder, sandiga kustlinjer, vajande palmer och städer inhysta i bergen – ja, det är inte konstigt att Mallorca med sina lummighet och skiftande landskap blivit ett populärt resmål bland svenska turister.

Prinsessan Birgitta fattade tidigt tycke för den charmiga blandningen. Hon gillade den så mycket att hon för 20 år sedan bestämde sig för att lämna det kungliga rampljuset i Sverige, mot ett mer stillsamt och anonymt liv på den spanska ön.

Annons

Här njuter hon av solen, försöker se till att spela 18-hål golf en gång om dagen och när hon kommer hem från golfbanan följer hon gärna all världens sport på tv.

Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta av Sverige på golfklubben nära hemmet i Santa Ponsa.Sven Lindwall/Expressen/TT

Birgittas påsklycka med Victoria

Relationen till den svenska kungafamiljen är fortsatt stark. Trots att hon sällan är i Sverige så ser hon till att prata med broder kungen med jämna mellanrum och ibland får hon även besök av sina älskade släktingar.

När prinsessan Estelle och prins Oscar har påsklov försöker kronprinsessan Victoria och prins Daniel alltid se till att ta långledigt och hitta på något speciellt med barnen.

Annons

I år bestämde man sig för att välkomna våren på varmare breddgrader. Tillsammans satte de sig på ett flygplan och flög från Stockholm till Mallorca, där Birgitta väntade och gjorde sig redo för ett kärt återseende.

Birgitta i samtal med Victoria

När Svensk Damtidning når Birgitta har kronprinsessfamiljen precis lämnat Mallorca och rest tillbaka till Sverige, men minnena efter deras vistelse lever kvar.

– Jag hade en väldigt trevlig pratstund med Victoria och barnen. Vi drack något gott också och när jag pratade med dem nu så var de på flygplatsen.

Annons

– Det var vanligt snack, helt enkelt. Sånt man pratar om när man ses. Det var inget speciellt, men Victoria är en underbar person, säger Birgitta.

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar
Kronprinsessan Victoria tillsammmans med prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar besökte prinsessan Birgitta på Mallorca under långledigheten.Mikael Fritzon/TT

Foto: TTAnnons