Birgitta dök upp på hemlig fest i Sverige i natt

Prinsessan Birgitta åt middag på Feskekörka under sitt besök i samband med Jontefondsgalan.

Prinsessan Birgitta är på privat besök i Göteborg. I går kväll var hon på middag i Fiskekyrkan – och i kväll ska hon gå på julbal.

Vilken helg för prinsessan Birgitta! Hon är i Sverige för att uppmärksamma Jontefonden som fokuserar på glädje för organtransplanterade barn – och i går kväll hann hon också träffa goda vänner, vid en stor privat middag som ägde rum i Göteborgs stolthet, Fiskekyrkan. Eller Feskekörka som alla göteborgare säger.

Fiskekyrkan i Göteborg.

En institution i Göteborg – och att den heter Fiskekyrkan beror förstås på att byggnaden från 1874 påminner om en kyrka.

Fiskekyrkan i Göteborg.

Här åt prinsessan Birgitta middag i går kväll.

I Fiskekyrkan säljs fisk på dagarna, och det var vad som stod på menyn även denna afton. Till prinsessan Birgittas glädje! Hon älskar fisk och skaldjur, men utbudet på Mallorca där hon bor till vardags kan inte på långa vägar mäta sig med det på Västkusten, berättar hon för Svensk Dam.

Prinsessan Birgitta.

Intensiva dagar för kungens syster. I fredags kväll var hon också ute och åt middag i Göteborg, då på klassiska Fiskekrogen vid Lilla Torg.

Värd för middagen i Feskekörka var Marko Saarinen, 55 (producent för förra årets Jontefondsgala) och bland de 70 gästerna fanns förutom prinsessan Birgitta och hennes väninna, teaterchefen Vicky von der Lancken, även flera välkända skådespelare. Samt givetvis paret bakom Jontefonden, Gunilla och Tommy Ivarsson.

Gunilla, Christian och Tommy Ivarsson, familjen bakom Jontefonden.

Gunilla och Tommy Ivarsson med sonen Christian. I kväll arrangerar de Jontefondsgalan, en julbal till förmån för organdonation.

Vicky von der Lancken och Marko Saarinen.

Vicky von der Lancken och Marko Saarinen. Bilderna är tagna vid ett tidigare tillfälle.

Fakta om Jontefonden

Jontefonden är en stiftelse med mål att skapa guldkant och glädje för barn och ungdomar som väntar på, eller har gått igenom, en transplantation. Den drivs av Gunilla och Tommy Ivarsson, föräldrar till Jonathan, som kallades Jonte. Han dog i november 2015, 15 år gammal, efter att ha väntat på nya lungor i flera år.

Bröderna Jonathan och Christian Ivarsson, Jonathon var sjuk i lungfibros och dog i väntan på nya lungor.

Jonathan var sjuk i lungfibros. Här med storebror Christian.

Foto: Suvad Mrkonjic/Svensk Damtidning, TT, Helena Kyrk/Jontefonden.