Birgitta bodde ihop med Silvia – nytt avslöjande om drottningen

prinsessan birgitta drottning silvia

Nu berättar prinsessan Birgitta för första gången om när hon bodde ihop med drottning Silvia.
Slå på ljud

När Spanien drabbades hårt av coronaviruset, tidigare i våras, ringde en orolig Silvia till Santa Ponsa. Drottningen var orolig för sin svägerska Birgitta och frågade om hon inte skulle ta och resa hem till Sverige.

Till en början var svaret ett blankt nej. Birgitta hade ingen lust att lämna sitt älskade Mallorca, trots att hon varken fick spela golf eller röra sig fritt ute i samhället – som en konsekvens av den aggressiva smittspridningen.

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på Apoteket. Annars ska vi stanna inne, sa hon då.

Birgitta om tiden med kungaparet

Men några veckor senare ändrade sig kungens syster och tog planet hem till Stockholm. Hon lyckades komma med ett av de sista reguljärflygen innan gränserna stängdes. Och därefter bodde Birgitta med kungaparet på Stenhammar i nästan två månader.

prinsessan birgitta stenhammar

Birgitta bodde hos kungaparet på Stenhammar i nästan två månader.

Nu är prinsessan tillbaka i Santa Ponsa och för Svensk Damtidning berättar hon om tiden med sin kära släktingar, som hon annars bor så långt ifrån.

– Vi åt lunch, middag och gick på promenader. Vi träffade nästan inte någon.

Och när Svensk Damtidning frågar hur en vanlig dag kunde se ut så ger Birgitta ett skämtsamt svar.

– Vi fick genomlida dagarna och hoppas på bättre tider.

Foto: TT