Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Birgittas oväntade koppling till Daniel – misstankarna stämmer

06 apr, 2024, 16:00 
Prinsessan Birgitta bekräftar nu misstankarna.
Annons
12 oförglömliga bilder på prinsessan Birgitta & Hansi!Brand logo
12 oförglömliga bilder på prinsessan Birgitta & Hansi!

Ett liv i den kungliga världen har aldrig riktigt varit prinsessan Birgittas melodi. Hon har alltid gått sin egen väg och varit en person som föredrar sporthallar framför statsbesök.

Idrottsintresset har i princip alltid funnits där. I de yngre åren var det mycket tennis som gällde, men på ålderns höst har hon i stället fattat tycke för den svingvänliga sporten golf.

Sina slag övar hon på ständigt. Vad hon har i handicap är hemligt, men hon har tidigare berättat att hon försöker vara ute på golfbanan en gång per dag – och gå minst 18 hål.

Annons
Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta älskar att spela golf och tillbringar stor del av sitt liv på golfbanan på Mallorca.Sven Lindwall/Expressen/TT

Birgitta delar intresset med Daniel

Golfklubben lägger nära Birgittas bostad i Santa Ponsa. Där är hon sedan lång tid tillbaka hedersmedlem och när hon inte spelar golf hjälper hon till att leta efter borttappade bollar, eller berömma andra spelare för deras fina slag.

En annan i den svenska kungafamiljen som älskar att spela golf är prins Daniel. Varje år bjuder han in till Victoriagolfen på Öland, där man kan se hur han försöker slå fina utslag och få till perfekta puttar.

Annons

– Daniel är en riktig golfnörd. Han älskar att spela. Han är en duktig golfare, svingar bra och slår långt. Han har nästan allt som krävs för att bli tävlingsspelare på hyfsad nivå, säger en av Daniels tidigare spelkamrater till Svensk Dam.

”Jag spelade golf med Daniel”

Kronprinsessan Victoria och Daniel har haft långledigt under påskveckan. Då bestämde de sig för att ta med sig barnen till soliga Mallorca, där Birgitta väntade med golfklubborna.

För visst passade Birgitta och Daniel på att spela lite golf när kronprinsessfamiljen väl var på Mallorca. Som två tvättäkta golfnördar kan man ju inte göra annat.

Annons

– Ja, jag spelade golf med Daniel, säger Birgitta och berättar att det är helt underbart på Mallorca just nu:

– jag mår bra, solen skiner och det är allt jag behöver.

Prins Daniel
Prins Daniel är en sann golfnörd och passade på att spela med Birgitta när han var på Mallorca med kronprinsessan Victoria och barnen.Mikael Fritzon/TT

Foto: TT

Annons