Bisarra lögnen om den svenska kungafamiljen – som Harry föll offer för

Prins Harry blev lurad att tro en bisarr sak om den svenska kungafamiljen.Allt på grund av två ryska komiker.

Ett par ryska komiker vid namn Alexej Stoljarov och Vladimir Kuznetsov har hittat en affärsidé: att busringa till världskändisar – och lägga upp resultatet på Youtube. Deras senaste offer blev ingen mindre än prins Harry.

Daily Mail skriver att komikerna ringde upp Harry och låtsades vara den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg. Harry svarade artigt och generöst på den falska Gretas frågor, och hela samtalet sprids nu, transskriberat, i den engelska pressen.

Lögnen om den svenska kungafamiljen

Harry och Meghan är på tillfällig visit i England.

Harry och Meghan är på tillfällig visit i England.

Vid ett tillfälle omnämndes faktiskt den svenska kungafamiljen. Enligt Daily Mail påstod “Greta” i samtalet med Harry att hon var en avlägsen släkting till den svenska kungafamiljen. Detta är självfallet inte sant.

Men Harry verkade köpa detta.

– Jaha, wow, så vi är släkt? svarade prinsen.

Varpå “Greta” svarade:

– Ja, det är sant, och om det kan hjälpa mig att bekämpa klimatförändringarna, borde jag då försöka få till ett kungabröllop?

– Jag är säker på att det kan vara till hjälp, replikerar Harry.

Prins Harry lurad av falsk Greta Thunberg

Nyheten om busringningen har såklart blivit hett nyhetsstoff i Storbritannien. Man får anta att Harry är lite förgrymmad på Alexej och Vladimir, som tidigare lyckats lura bland andra Elton John.

Vi har tidigare rapporterat att ryssarna lurade Harry att prata hyfsat fritt om sina tankar kring “Megxit”.

– Ibland är det rätta beslutet inte det lätta beslutet. Att gifta sig med en prins eller prinsessa lever inte alltid upp till myten. Och det här var inte ett lätt beslut, men det var rätt beslut för vår familj, rätt beslut för att kunna skydda min son. Och jag tror att det finns väldigt många människor från hela världen som kan relatera och som känner respekt för att vi låter familjen gå i första hand. Det är tufft, men vi ska påbörja ett nytt liv, säger Harry.