Bisarra upptäckten om Carl Philip och Sofias privatliv

Fredrik Sandberg/TT
Prinsessan Sofias uppgifter är skyddade men Carl Philips ligger öppet till allmän beskådan på populära sajten.
Slå på ljud

Vart medlemmarna i kungafamiljen har sina hem är ingen hemlighet, kungaparet håller till på Drottningholm, kronprinsessparet bor i slottet på Haga och Carl Philip och Sofia i en villa på Djurgården.

Trots det är det bara en enda av ovan nämnda personer som går att hitta via den populära adressdatabasen hitta.se, nämligen prins Carl Philip. Via sajten går att hitta information om de allra flesta personer bosatta i Sverige, det kan vara allt från adress till ålder och telefonnummer, och där går det alltså att kolla upp vart prinsen bor.

Prins Carl Philip finns på sajten – utan efternamn

Han hittas dock inte under namnet Carl Philip Bernadotte, under vilket han tävlar i racing, utan benämns som Carl Philip *. Det är på grund av att kungafamiljen faktiskt inte heter Bernadotte i efternamn, iallafall inte om man går till Skatteverkets uppgifter. De benämns istället med en asterisk, för att visa att det är kungligheter det handlar om och ignet annat.

prins carl philip prinsessan sofia

Carl Philips adressuppgifter finns på hitta.se, men inte prinsessan Sofias.

Foto: Linda Broström

På sajten framgår tydligt att det är en Carl Philip Edmund Bertil som bor på Djurgården, är 41 år och fyller 42 den 13 maj. På kartan bredvid är markören tydligt placerad vid Villa Solbacken, prinsparets residens på Djurgården. Enligt Sebastian Mattsson, reporter på Svensk Damtidning är det förvånande uppgifter.

– Vi blev chockade när vi gjorde den här upptäckten. Att man kan hitta prins Carl Philip bland oss andra vanliga döda. Jag undrar om hovet är så nöjda med det egentligen? De brukar ju hålla hårt på kungligheternas integritet, med all rätt, eftersom de är utsatta och sårbara som offentliga personer. Men egentligen får man inte reda på så mycket nytt på Hitta-sajten som man inte kan hitta på andra ställen. Det är lite lustigt att det står att Carl Philip "bor själv i hushållet". Vad säger prinsessan Sofia, prins Alexander och prins Gabriel om det?