Bittra sanningen bakom familjefotot

Bittra sanningen bakom familjebilden.

Prins William och Harry har en speciell relation med sin far Charles, och det blev tydligt när de skulle samlas för att ta en familjebild i samband med Charles 70-årsdag.

När prins Charles fyllde 70 år släppte det brittiska kungahuset en bild på hela familjen där bland annat Charles är omringad av frun Camilla, sönerna William och Harry, Meghan Markle och hertiginnan Kate, samt barnbarnen George, Charlotte och Louis. Det släpptes två bilder – en formell variant där samtliga medlemmar tittar in i kameran, och en något mer uppsluppen bild där de skrattar och busar.

Utåt sett såg bilderna ut som att den brittiska kungafamiljen var på god fot med varandra och att stämningen var hjärtlig, men enligt den nya boken boken Finding Freedom, skriven av Omid Scobie och Carolyn Durand, var bilderna i själva verket en mardröm att få till. Anledningen? Den frostiga och något speciella stämningen mellan bröderna och sin far.

Kan vara kalla mot sin pappa

Enligt författarna kan nämligen bröderna vara både “varma och kalla” mot Charles och de ska inte ha ansträngt sig speciellt mycket för att avsätta tid till att få till fotograferingen. Vid tidigare tillfällen har det även diskuterats en hel del kring både hertiginnan Kates och Meghan Markles klädval.

Den frostiga stämningen kan även bero på andra saker. Bland annat att Charles, vid den tidpunkten, i stort sett var både Williams och Harrys chef. Han såg till att bröderna inte spenderade för mycket pengar, och ibland var både Harry och William tvungna att argumentera för vem av dem som skulle få mer pengar till sina olika projekt.

Foto: TT