Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus ertappad på slottet – ilskan efter händelsen: ”Visa respekt!”

03 jun, 2024, 17:00 
Björn Ulvaeus får kritik för sitt beteende på Kungliga slottet.
Annons
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”Brand logo
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”

ABBA charmade en hel värld när Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid "Frida" Lyngstad greppade tag om mikrofonerna, dansade loss och sjöng låtar som ”Waterloo” och ”Dancing queen”.

Det händer sällan, men när de väl dyker upp i gemensam trupp sker det ofta i ackompanjemang av vilda hurrarop och applåder – och de tycks alltid ha en trevlig stund tillsammans.

Så blev det förra veckan, när Björn och resten av gänget var på plats på Kungliga slottet för att ta emot Vasaorden av kungen.

Annons
Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus på plats på Kungliga slottet.Henrik Montgomery/TT

Björn bröt mot klädkoden

De anlände en och en, men när det väl var dags att ta emot den fina orden så var de alla samlade och strålade sida vid sida som om det inte fanns någon morgondag.

Men det var en detalj som fick stor uppmärksamhet. Björn bröt mot klädkoden och bar en t-shirt under kavajen, något som man traditionellt inte gör på Kungliga slottet.

Nej, i stället gäller kostym och skjorta, vilket Björn Ulvaeus verkade ha missat denna stora dag.

Annons

”Instämmer helt”

Björns klädbeslut har nu fått hård kritik. På kungahusets Instagram är det flera personer som reagerat på hans val att bära t-shirt under kavajen och skriver:

”Tycker ABBA förtjänat detta men kunde inte Björn och Benny tagit på sig skjorta och slips och inte komma i tshirt”, skriver en person.

”Instämmer helt! Onödigt nonchalant från ABBA-medlemmarna. Slips hade i detta fall signalerat tacksamhet och vördnad för utmärkelsen”, skriver en annan.

Annons

”Håller med om klädseln, faktiskt. Att få ta emot en ordensmedalj är stort och få förunnat och för att visa respekt mot utmärkelsen hör det till att klä upp sig”, skriver en tredje.

Foto: TT/Instagram

Annons