Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Blivande morföräldrar till en kunglig baby! Alla detaljer om Doria och Thomas

08 mar, 2019, 07:25 
Ellen Myrgård Lindén
meghan markle prins harry baby
Meghan och mamma Doria pratar i telefon varje dag. Kontakten med pappa Thomas är nästintill obefintlig.
Annons

Snart berikas den brittiska kungafamiljen med en ny liten medlem. I april blir prins Harry och hertiginnan Meghan föräldrar för första gången och hela Storbritannien håller andan. Men vad vet du egentligen om de blivande morföräldrarna? Doria Ragland, 62, och Thomas Markle, 74.

Att Meghan har en otroligt nära relation till sin mamma har knappast undgått någon. Meghan har beskrivit Doria som “helt underbar” och “en fri själ” och det var fantastisk att se dem tillsammans under det stora prinsbröllopet förra året. Istället för att eskorteras till St. Georges Chapel, av någon från hovet, valde Meghan att åka veteranbil tillsammans med sin mamma och när mor och dotter klev ur bilen, framför en hel hord av fotografer, såg Meghan helt lugn ut.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
meghan markle doria ragland prins harry
Mamma Doria har alltid stöttat Meghan och har en nära relation till Harry.

Kontakten med pappa Thomas har däremot minskat de senaste åren och idag är den nästintill obefintlig. Främst på grund av alla turer kring bröllopet. Thomas Markle skulle ju, som bekant, föra sin dotter till altaret men var tvungen att ställa in på grund av hälsoproblem. Han hade genomgått en stor hjärtoperation och fick istället följa vigseln från sjuksängen.

Annons

“Tråkigt nog så kommer inte min far på vårt bröllop. Jag har alltid brytt mig om honom och hoppas att han kan koncentrera sig på sin hälsa för att bli frisk”, sa Meghan då.

Men sedan vände det och tonen hårdnade. Några månader efter bröllopet valde Thomas Markle nämligen att offentliggöra ett personligt brev från Meghan. I brevet framkommer det att Meghan varken visste om pappans hjärtattacker eller att han inte skulle komma på bröllopet förrän hon läste om det i tidningen. Vi får dessutom veta att Meghan har försökt att komma i kontakt med honom utan framgång.

I slutet på brevet vädjar hon pappa Thomas att lämna henne och maken Harry i fred.

”Om du älskar mig, som du säger i tidningarna att du gör, snälla sluta. Snälla låt oss leva våra liv i fred. Snälla sluta ljuga, snälla sluta skapa så mycket smärta, snälla sluta exploatera min relation till min man…”, skriver hon i brevet.

meghan markle prins harry thomas markle
Relationen med pappa Thomas är inte vad den än gång var.

Thomas Markle

Thomas Markle var en gång en Emmy-belönad filmbelysningsingenjör. Han föddes i gruvstaden Mahanoy, Pennsylvania, men sökte sig till underhållningsindustrin i Hollywood så fort han blev gammal nog. Tanken var att Thomas skulle flytta till England för att stötta sin dotter i samband med det kungliga bröllopet men så blev alltså inte fallet. Istället har han fortsatt kämpa med sina hälsoproblem. Thomas och Doria träffades när hon vikarierade på en tv-serie som han arbetade med. De skilde sig när Meghan bara var sex år gammal. Innan Doria så var Thomas gift med en kvinna vid namn Roslyn som han har två barn tillsammans med, Thomas Jr och Samantha.

Annons

Doria Ragland

Doria Ragland är, till skillnad från pappan, fullt accepterad av den brittiska kungafamiljen. Hon har varit med Meghan på flera välgörenhetsevenemang och några dagar innan bröllopet blev hon inbjuden att träffa drottning Elizabeth. Meghan är Dorias enda barn och hon kallar sin dotter för “Flower”. Hon jobbade tidigare som socialarbetare och nu är hon yogainstruktör med dreadlocks och piercing i näsan. För närvarande bor Doria i Los Angeles men ryktet säger att hon planerar att flytta till London för att komma närmare sin dotter, svärson och framtida barnbarn.

meghan markle prins harry doria ragland
Mormor Daria förväntas bli en närvarande mormor.

Läs mer

Foto: TT

Annons