Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Blivande prinsessan Carina är redan bästis med kronprinsessan Mary

17 dec, 2007, 15:44 
Agneta Nisbeth
Annons
Kronprinsessan Mary och Carina Axelsson

Svenskan Carina Axelsson, blivande prinsessan Carina, känner sig mycket välkommen i den danska kungafamiljen.

Carina har också hunnit bli bästa väninna med kronprinsessan Mary och kallas redan för ”fru” bland byborna i Bad Berleburg.

Söta svenskättade Carina Axelsson lever redan som en prinsessa, trots att hon och hennes prins Gustav ännu inte är förlovade. Blivande svärföräldrarna, prins Richard och prinsessan Benedikte, älskar henne. Lika omtyckt är Carina hos drottning Margrethe. Och särskilt nära vän har Carina blivit med kronprinsessan Mary, och till deras lilla vänkrets räknas också Marie Cavallier.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Carina gäst hos drottning Margrethe

Häromveckan var Carina en självskriven gäst när drottning Margrethe bjöd in till damlunch på Statens Museum for Kunst i Köpenhamn. Innan de satte sig till bords hann Carina och Mary med en runda på stan, och strax före lunchdags kom Mary rattandes i sin Saab, med Carina bredvid sig i framsätet.

Annons

Att Carina umgås så ledigt med prins Gustavs familj är ett tydligt tecken på att de accepterar Gustavs val och att de också samtycker till att paret lever tillsammans på slottet Berleburg trots att de inte är gifta. Även byborna i Bad Berleburg där Carina och Gustav bor är överlyckliga över prinsens val.

– De kallar mig ”fru”, trots att vi inte är gifta, berättar Carina i en öppenhjärtig intervju med danska Royal.

Carina författar barnböcker

Carina går inte sysslolös bara för att hon blivit slottsfru.  Efter sin barnbok om draken Nigel har skrivandet gett mersmak.

– Nu håller jag på med en bok som riktar sig till två- och tre-åringar!

Så småningom ska det bli barnboksfestival på slottet Berleburg avslöjar Carina.

På slottet Berleburg känns verkligen historiens vingslag, och Carina ser det som sin uppgift att medverka till att bevara den unika miljön.

– Jag känner ett ansvar för slottet, jag älskar dess historia och jag vill att slottet ska vara vackert och levande. Därför har vi nu satt igång en renovering. Det är mycket som inte blivit gjort de senaste hundra åren, så vi har fullt upp, Gustav och jag.

Annons

På span efter nygammalt med ”svärfar”

Carina dök också upp hos auktionsfirman Bruun Rasmussen i Köpenhamn när det var dags att sälja föremål som tillhört ryska storfurstinnan Olga. Carina anlände tillsammans med Richard och Benedikte och bland den förnämliga konsten och silvret fanns mycket som föll det lilla sällskapet på läppen.

Det råder inget tvivel om att Carina stortrivs med livet tillsammans med prins Gustav och hans familj. Och självklart vill hon ha barn en dag.

– Men det är Gud som bestämmer, säger Carina som än så länge får nöja sig med att gosa med treåriga labradoren Amber som följer Carina vart hon än går.

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: Scanpix


Annons