Blixtbesked från danska hovet: ”Drottningens barnbarn på sjukhus”

drottning margrethe

Danska kungafamiljen har just lämnat ett oroande sjukdomsbesked: Drottning Margrethes barnbarn prins Henrik har drabbats av akuta luftvägsproblem.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?
Slå på ljud

I en presskommuniké meddelar det danska hovet att prinsessan Marie och prins Joachim har tvingats lämna Paris, där de har bott permanent sedan i somras:

”Deras Kungliga Högheter Prins Joachim och Prinsessan Marie samt deras barn, Prins Henrik och Prinsessan Athena, kom i går till Danmark, där prins Henrik har blivit undersökt på Rigshospitalet för andningsproblem som är förknippade med astmatisk bronkit. Prins Henrik blev också undersökt för coronavirus. Testet var negativt”  skriver drottning Margrethes informationschef Lene Balleby.

Prinsessan Athena och prins Henrik.

Prins Henrik med sin lillasyster prinsessan Athena.

Hovet skriver också att det är på grund av prins Henriks hälsotillstånd som familjen har valt att återvända till Danmark. Henrik har kämpat med sina astmaproblem i nästan hela sitt liv och har under de åren hela tiden varit patient hos läkarna på Rigshospitalet i Köpenhamn.

Corona: Prins Henrik tillhör riskgruppen

Prins Henrik har dock inte behövt läggas in, och hela familjen befinner sig nu i sin våning på Amalienborgs skott i Köpenhamn, säger Lene Balleby.

Sannolikt är dock prinsessan Marie och prins Joachim extra oroliga för sin sjukdomsdrabbade tioåring på grund av coronapandemin. Med sin lungproblematik tillhör han ju en av riskgrupperna för att drabbas extra svårt av coronaviruset.

Prins Henrik med pappa Joachim, mamma Marie och syskonen prins Nicolai, prins Felix och prinsessan Athena.

Prins Henrik med pappa Joachim, mamma Marie och syskonen prins Nicolai, prins Felix och prinsessan Athena.

LÄS MER: Valplycka för prinsessan Estelles brylling!

LÄS MER: Nya härliga bilderna på prinsessan Athena

Foto: TT.