Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Blomstersmyckningen pågår för fullt - en ministol finns nu i kyrkan...

08 jun, 2013, 13:58 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

En hel massa folk finns nu på plats i Stockholm för att få en skymt av prinsessan Madeleine och hennes Chris som snart ska vigas. Och en liten stol har ställs fram i Slottskyrkan

Prinsessan Madeleine ska snart gifta sig, något som väldigt många stockholmare och inresta turister tagit fasta på. Utanför slottet ser man redan både unga och gamla som alla vill få en skymt av de kungliga gästerna och naturligtvis det blivande brudparet. Svensk Damtidning kan också rapportera att en liten ministol ställts fram i kyrkan, vi kan alltid hoppas att prinsessan Estelle kommer att sitta i den…

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Här på bilden ovan ser vi en skymt av blomstersmyckningen. Vi hovets hemsida får vi veta följande:  Blomsterdekorationerna som ramar in det kungliga bröllopet lördagen den 8 juni för tankarna till svensk försommar och ger en känsla av ett intåg i sommarhagen. Färgskalan i utsmyckningen går i ljusgrönt, vitt och rosa och består av boklöv, hundkex, pioner i rosa och vitt, vita syrener, fingerborgsblomma, riddarsporrar och liljekonvaljer.

Annons

Slottskyrkan

Södra valvet smyckas med bokträd och under dem växer försommarblomster som hundkex och pioner. En ljusgrön matta leder från Södra valvet in i Slottskyrkan. Vid kyrkbänkarnas gavlar binds pelare av liljekonvaljblad krönta av en liljekonvaljbukett. Fönstren är smyckade som rabatter med boklöv, vita riddarsporrar, rosa pioner, rosa fingerborgsblomma och hundkex.

Vid altaret syns riddarsporrar, rosa pioner, rosa luktärt och fingerborgsblomma samt mariaklocka och små bokträd. Framför står silverbägare med liljekonvaljer. Södra valvets utsida dekoreras av boklöv. Blomsterarrangemangen har skapats av Kungl. Hovstaternas florist Claes Carlsson. Ett 50-tal florister från Sverige avslutade det sista arbetet med dekorationerna natten till bröllopsdagen.

Vi har också fått erfara att Marie Fredriksson kommer sjunga Ännu doftar kärlek, i kyrkan och Peter Jöback ska sjunga den gamla låten The first time I saw your face. Kronprinsessan Victoria och Chris syster Natascha ska läsa böner i kyrkan.

Annons

Insignier i kyrkan

Krona med hyende. Till vänster om altaret står prinsessan Hedvig Elisabeth Charlottas krona från 1778. Samma krona stod vid dopfunten då Prinsessan Madeleine döptes. Kronan ligger på ett hyende (kudde) från Gustav IV Adolf och Fredrika Dorotea Wilhelminas bröllop 1797.

Serafimerbaneret

Serafimerbaneret från 1810 står till vänster om altaret.

Vi återkommer med fler rapporter från slottet i Stockholm – så fort vi får in fler bilder.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Scanpix

Läs även detta i väntan på gästerna:

Se en film från slottet här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=rBg1y7BVvm4&feature=youtu.be

Annons