Bordsplaceringen klar inför Nobel 2019 - här sitter Madeleine

Nu vet vi var kungafamiljen sitter under Nobelbanketten. Här är bordsplaceringen för Nobel 2019!

Nobelstiftelsen har det inte lätt när det gäller att skapa bordsplaceringen under Nobelbanketten. Det är mycket som ska stämma och den perfekta blandningen kan ta lång tid att få till. Alla pristagare måste trivas och de tjusigaste gästerna måste också få en kunglighet till bordet – samtidigt som det är varannan dam, varannan herre som gäller.

Nu vet vi i alla fall var kungafamiljen kommer att sitta under middagen – och det ser ut att bli en spännande mix! Kungen har, som vanligt, professor Evi Heldin, fru till Nobelstiftelsens styrelseordförande Carl-Henrik Heldin, på sin högra sida. På den vänstra sidan sitter författaren Olga Tokarczuk, 2018 års Nobelpristagare i litteratur. Bredvid henne sitter prins Daniel.

Prinsessan Madeleine är placerad mellan årets Nobelpristagare i kemi, professor M. Stanley Whittingham, och professor William G. Kaelin Jr, Nobelpristagare i fysiologi eller medicin.

Kungafamiljens bordplacering under Nobelfesten 2019

Prinsessan Sofia har professor Didier Queloz, Nobelpristagare i fysik på sin vänstra sida och på sin högra talman Andreas Norlén.

Kronprinsessan Victoria är placerad mellan fysikpristagarna James Peebles och Michel Mayor.

Drottning Silvia har James Peebles bredvid sig, och Carl-Henrik Heldin på sin vänstra sida.

Prins Carl Philip sitter bredvid professor Esther Duflo, årets ekonomipristagare, och James Peebles hustru, Jean Alison Peebles.

Foto: TT