Böter för prinsessan Cristina

Cristina-2

Cristinas make Iñaki Urdangarín får ta smällen, men spanska prinsessan slipper inte undan.

Spanjorerna är överens om en sak. Prinsessan Cristina tog inte tillfället i rätten att förbättra sitt anseende. I stället växte aggen mot henne under förhöret i provinsdomstolen i Palma den 8 februari.

Läckt ut

Inte oväntat har utskriften från det sex timmar långa förhöret raskt läckt ut till media och lämnar kungaparets näst äldsta dotter i minst sagt dålig dager.

Cristina-
Inaki-

Spansk press är eniga om att det är inte är troligt att Cristina åtalas och än mindre döms för varken skattebrott eller penningtvätt.

Tvingas böta

Prinsessan får sannolikt endast böta 600 000 euro, motsvarande sin andel i icke deklarerad skatt genom parets gemensamma bolag Aizoon.

Svarade undflyende

Värre är det faktum att prinsessan Cristina svarade undflyende vid mer än 500 tillfällen.

Oroväckande

Sydkusten.se skriver att det är oroväckande att en medlem av kungahuset ljuger en domare rakt upp i ansiktet.

– Det har ingen betydelse att en brottsmisstänkt äger rätten både att inte svara och ljuga på frågor. Det anstår helt enkelt inte en prinsessa av Spanien.

Lögner?

Ett av svaren är en så utstuderad lögn att till och med domaren reagerar, skriver Sydkusten.se.

Cristina-12

– Då Aizoon dragit av kostnader för bland annat merenguelektioner (dans) frågar domaren Castro henne om hon tagit dessa lektioner. Uppenbarligen instruerad av sina försvarsadvokater svarar prinsessan att hon inte minns om hon tagit danslektionerna i fråga, skriver Sydkusten.se

Ingen dans på rosor

Castro ifrågasätter svaret genom att påpeka att han personligen minns tydligt hur han själv tog danslektioner för mer än 30 år sedan.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, Stella Pictures