Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bråk efter nya bilderna på Frederik – nu ifrågasätts hans beteende

28 sep, 2023, 15:00 

Här gör kronprinsessan Mary och kronprins Frederik det ovanliga.

Annons

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary har en vana att dyka upp i stiliga kostymer, klänningar och arbetskläder, men ibland händer det att de tar på sig helt andra uniformer och syns i ovanliga sammanhang.

Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Det ovanliga inträffade under tisdagen, när Frederik var på plats på en skjut- och övningsbana i orten Oksbøl för att närvara på den danska arméns fältövning.

I samband med övningen närvarade över 2 600 soldater från 1:a brigaden. Där tränas de i anfall och försvar för att bli en brigad som kan sättas in i Nato-operationer i framtiden.

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik syns ofta i stiliga kläder.

Här dyker Frederik upp i militäruniform

På danska kungahusets Instagram har man delat med sig av bilder från dagen. Där kan man se hur Frederik iklädd militäruniform, vandrandes på fältet och inspektera militära saker.

Annons

Han verkade dessutom vara på ett strålande humör och passade på att hälsa och skaka hand med soldater. Ja, det var tydligt att Frederik var nöjd med besöket och verkade uppskattade det arbete som görs.

Bråket efter beslutet

I kommentarsfältet har det dock uppstått viss diskussion efter besöket. Någon frågar sig varför Frederik, till skillnad från soldaterna, inte bär fullständig utrustning på fältet.

”Varför har kronprinsen inte något på huvudet”, skriver en person.

Det har fått flera att ta kronprinsen i försvar och förklara hur det ligger till när en kronprins besöker fältövningar.

”Det är inget krav att ha något på huvudet när man är i fält, bara när man är på Garnisonen eller bär serviceuniform... Lär dig reglerna innan du uttalar dig”, skriver en person.

Kronprinsessan Mary
Även kronprinsessan Mary syntes tidigare i en militäruniform tidigare i år. Till skillnad från Frederik valde hon då att ha på sig något på huvudet.

Foto: TT/Instagram

Annons