Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bråk mellan Alex Schulman och prinsessan Madeleine – kyliga scenerna på restaurangen

21 mar, 2022, 14:00 
Alex Schulman och prinsessan Madeleine hamnade i kylig situation på restaurang.
Annons
Prinsessan Madeleines jullook 2021 - allt du vill vetaBrand logo
Prinsessan Madeleines jullook 2021 - allt du vill veta

Alex Schulman är känd som en frispråkig, respektlös röst i mediebruset. Inget verkar vara heligt för denne Alex – inte ens kungahuset.

Vid flera tillfällen har han riktat mer eller mindre frätande kritik mot vår kära kungafamilj. Han har till exempel beskrivit kungen som en “virrpanna” och hånat hur "vanliga" människor beter sig runt kungligheterna.

– Det är någonting med hur vi människor kuvar oss för makten. Många bockar för en överhöghet som inte är någonting, har Alex sagt i podcasten som han har med vännen Sigvard Eklund.

– Då är det bilder på dem och de har klätt upp sig i kostym och långklänning och de står där och bockar och niger och ser helt tillintetgjorda, inställsamma ut... de är förtrollade.

Annons

Alex Schulman i konflikt med prinsessan Madeleine

Och det här frekventa påhoppen har inte gått kungafamiljen förbi. Det fick Alex själv känna på när han plötsligt hamnade på samma sociala tillställning som prinsessan Madeleine.

Händelsen ägde rum i Saint-Tropez. Sigvard var med när Madeleine satte sig vid samma bord som de populära poddprofilerna och deras familjer.

– Mig känner hon väl inte igen men mellan dig och henne var det frostigt. Hon tittade inte åt ditt håll. Då insåg jag att det har nått henne att det har sagts kritiska saker om hovet i den här podden, säger Sigvard i ett avsnitt av podden.

– Vi har ju drivit med kungen i sju års tid, regelbundet, säger Alex.

Alex har en något bättre relation med kronprinsessan Victoria. Hans dotter går nämligen på samma skola som prinsessan Estelle.

– Vi träffas på skolgården. Det är aldrig bra, säger Alex i podcasten.

– Vi ses en tidig morgon. Det slaskar snö. Då säger hon : ”Vilket väder du kommer med”. Jag svarar: ”Jag är ledsen, jag ska försöka bättra mig till imorgon”. Då säger hon: ”Nej, nej, det är fint med snö!”. Vi säger det när vi passerar varandra. Det går inte att resa sig från det där.

Annons