Brand härjar utanför prinsessan Sofias hemby

Brand härjar utanför prinsessan Sofias hemby

Just nu pågår det en skogsbrand utanför Älvdalen där prinsessan Sofias föräldrar bor. Men släckningsarbetet är i full gång och branden ska vara under kontroll.

Rekordvärmen håller i sig och det rasar flera skogsbränder runt om i landet. Bland annat i närheten av prinsessan Sofias hemort Älvdalen. Kommunens räddningstjänst uppmanar alla som befinner sig i skjutområdet vid Trängslet eller i området mellan skjutfältet och Lillhärdalsvägen från Kryptjärn till Haftorsbygget att snarast utrymma.

Trängslet ligger cirka 2,5 mil utanför Sofias hemby. Men prinsessan kan andas ut, branden är under kontroll och risken för att den sprids till Älvdalen är liten, menar Ing-Marie Bergman, kommunikatör på Älvdalens kommun.

– Läget är stabilt. Vinden blåser mot nordväst så centralorten är ingen riskzon.

Är folk i Älvdalen påverkade av branden?

– Nej inte i dagsläget.

Som Svensk Damtidning tidigare skrivit så har även kungen kommenterat de pågående skogsbränderna i Sverige.

“Jag vill uttrycka mitt och kungafamiljens stöd till alla er som drabbas och påverkas av bränderna. Till alla de människor – räddningspersonal, försvarsmaktsanställda, hemvärnspersonal och frivilliga – som i detta ansträngda läge gör stora uppoffringar för att hjälpa andra, vill jag och min familj säga: tack. Ert engagemang och era insatser är ovärderliga.”

Läs mer: Mitt under födelsedagsfirandet – gräsbrand vid Haga slott

Foto: IBL och Stella Pictures