Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Brand härjar utanför prinsessan Sofias hemby

18 jul, 2018, 12:00 
Annie-Li Eriksson
Just nu pågår det en skogsbrand utanför Älvdalen där prinsessan Sofias föräldrar bor. Men släckningsarbetet är i full gång och branden ska vara under kontroll.
Annons

Rekordvärmen håller i sig och det rasar flera skogsbränder runt om i landet. Bland annat i närheten av prinsessan Sofias hemort Älvdalen. Kommunens räddningstjänst uppmanar alla som befinner sig i skjutområdet vid Trängslet eller i området mellan skjutfältet och Lillhärdalsvägen från Kryptjärn till Haftorsbygget att snarast utrymma.

Trängslet ligger cirka 2,5 mil utanför Sofias hemby. Men prinsessan kan andas ut, branden är under kontroll och risken för att den sprids till Älvdalen är liten, menar Ing-Marie Bergman, kommunikatör på Älvdalens kommun.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Läget är stabilt. Vinden blåser mot nordväst så centralorten är ingen riskzon.

Är folk i Älvdalen påverkade av branden?

– Nej inte i dagsläget.

Som Svensk Damtidning tidigare skrivit så har även kungen kommenterat de pågående skogsbränderna i Sverige.

“Jag vill uttrycka mitt och kungafamiljens stöd till alla er som drabbas och påverkas av bränderna. Till alla de människor – räddningspersonal, försvarsmaktsanställda, hemvärnspersonal och frivilliga – som i detta ansträngda läge gör stora uppoffringar för att hjälpa andra, vill jag och min familj säga: tack. Ert engagemang och era insatser är ovärderliga.”

Foto: IBL och Stella Pictures

 

Annons