Brittiska Clare Waight Keller har designat Meghan Markles brudklänning

Brittiska Clare Waight Keller har designat Meghan Markles brudklänning
Vilken magiskt brudklänning! Meghan Markles val av är något utöver det vanliga, och nu kan vi berätta alla detaljer om klänningen!
Annons

Drottning Elizabeth valde en klänning från Norman Hartnell, bestående av över 10 000 pärlor. Diana en marängdröm skapad av makarna David och Elizabeth Emanuel för Alexander McQueen, och slog rekord i längden på släp. Kate valde en spetsklänning från Alexander McQueen, skapad av Sarah Burton. Och nu vet vi vem som har skapat Meghan Markles brudklänning.

Annons

Meghan och prins Harry vid altaret.

Ingen annan än Clare Waight Keller från modehuset Givenchy har designat den otroligt fina klänningen. En blomma från varje medlemsland av det brittiska samväldet är broderat på slöjan som är fem meter lång i silkesorganza. Att tillverka brodyren har tagit hundratals timmar och sömmerskorna har tvättat händerna en gång i halvtimmen för att spetsen ska behållas intakt. Det har även broderats in en blomma från Vinterkryddbuske, som växer utanför parets gemensamma bostad vid Kensington Palace. Den andra blomman är kalifornisk vallmo, den amerikanska delstat där Meghan Markle växte upp. Hon bär  drottning Mary’s diamantbandau, skapad år 1932.

Annons

Vilken klänning en kunglig brud ska bära är alltid en väl förseglad hemlighet fram till bröllopsdagen. Endast ett fåtal personer får veta något om klänningen, och inför bröllopet mellan Harry och Meghan hade många spekulerat kring hur den skulle se ut, och vem som skulle få äran att göra den. Många gissade på Ralph & Russo, Erdem, Burberry, Alexander McQueen eller Jenny Packham. I en intervju med tidningen Glamour år 2016 berättade Meghan om hur hennes drömbröllopsklänning ser ut.
– Väldigt avskalad och avslappnad. Klassisk och enkel är min melodi, kanske med en modern twist. Jag personligen föredrag bröllopsklänningar som är nyckfulla och subtilt romantiska, sa Meghan då.

Annons

Meghan Markles brudklänning och långa slöja.

Nu har vi inte bara svaret på hur den ser ut och vem som skapat den drömmigt vackra klänningen, utan vi kan med säkerhet även säga att klänningen kommer att påverka bröllopstrenderna under lång tid framöver, precis som Kates brudklänning gjorde.

Foto SVT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Brittiska Clare Waight Keller har designat Meghan Markles brudklänning”

 1. Gunnel skriver: 19 maj, 2018

  Helt underbar klänning, frisyr, diadem, bukett… perfektion! Grattis till brudparet!


 2. Dorte skriver: 19 maj, 2018

  Den var så smuk – så enkel og elegant og så også med sløret og diademet. Den smukkeste royale brudekjole siden Dronning Margrethe af Danmark.


 3. Magdalena skriver: 19 maj, 2018

  Slik skal en brudekjole se ut. Enkel, elegant og tidløs, slik at brudens skjønnhet ikke blir overstrålet. Minner litt om dronning Silvia`s. Den har alltid vært en av mine favoritter.


 4. Vesna skriver: 19 maj, 2018

  Hertiginnan Meghan har verkligen god smak och kan klä sig perfekt. Klänningen är jättefin och klär henne verkligen. Hon vårdar sin kropp och tänker på detaljer. Fantastiskt att se riktig skönhet. Jag måste säga att hertig Harry är ur snygg i sin uniform som är så skickligt sydd. Det har varit riktig nöje att titta på dem.


 5. Britt skriver: 19 maj, 2018

  Helt otroligt vacker klänning.
  Enkel men samtidigt väldigt elegant.
  Och brudbuketten stämmer perfekt till detta.
  Snyggaste kungliga bruden på mycket länge.


 6. m skriver: 20 maj, 2018

  En vacker stilfull kunglig klänning.


 7. PernillaA skriver: 20 maj, 2018

  Dorte, instämmer


 8. PernillaA skriver: 20 maj, 2018

  Magdalena, även Maximas valentino klänning var också åt detta hållet om jag minns rätt


  1. Birthe Vejrum skriver: 21 maj, 2018

   Der ligger en film på YouTube fra Maximas og Willem Alexanders bryllup.
   Jeg tror at Maximas slæb sidder som Victorias.


 9. Magdalena skriver: 21 maj, 2018

  Perilla A,
  Maxima`s husker jeg ikke i farten, men du har sikkert rett. Jeg kan aldri glemme Silvia i sin enkle Dior kjole, den var riktignok tettere i halsen. Hun var så himmelsk vakkert, og sløret var dandert på en så spesiell måte oppe på hodet, rundt tiaraen.


 10. Undring skriver: 21 maj, 2018

  En klänning passande en ung brud. Här blev det fel med den hemska slöjan och kritvita klänningen när hon, 36 år, gifter sig för andra gången. En stilren kort cremefärgad klänning hade varit mycket snyggare. Dessutom borde det inte varit något näbbfölje, tycker jag.


 11. ancibetgfeldt skriver: 21 maj, 2018

  Megan är världsvan att bli fotograferad och
  filmad. Bra att hon har vanan inne!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar