Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Brittiska folket i chock – efter kusliga detaljen om Elizabeths död

25 sep, 2022, 19:00 

Dagarna efter drottning Elizabeths död framkom minst sagt kusliga uppgifter...

Annons
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths livBrand logo
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv

När drottning Elizabeth somnade in på Balmoral, 96 år gammal, den 8 september var det många som blev chockade.

Bara två dagar tidigare hade drottningen sett både pigg och glad ut när hon träffade Storbritanniens nya premiärminister Liz Truss.

Men nya, kusliga uppgifter pekar på att Elizabeths död kan ha varit förutspådd, sedan flera hundra år tillbaka.

Kusliga uppgifter om drottning Elizabeths död

Flera brittiska medier rapporterar nu om det faktum att bokförsäljningen om astrologen Nostradamus, som levde på 1500-talet, har skjutit i höjden sedan drottningen dog.

Anledningen till detta är att många misstänker att den franske profeten förutspådde Elizabeths död för mer än 450 år sedan, rapporterar bland annat Daily Mail.

Annons

I en bok vid namn Nostradamus: Kompletta profetior för framtiden, som publicerades 2006 och är skriven av författaren Mario Reading, står det något i stil med: "Drottning Elizabeth II kommer att dö, cirka 22, vid en ålder av omkring 96".

Elizabeth har nu återförenats med prins Philip.

Boken har blivit viral

Veckan innan drottningens död sålde boken bara fem exemplar, men veckan därpå hade nästan 8 000 exemplar sålts, vilket gjorde att den hamnade i topp på pocketlistan, rapporterar The Sunday Times.

Anledningen till detta är att delen om att Nostradamus skulle ha förutspått drottningens död har blivit viral i sociala medier.

Nostradamus ska tidigare ha hyllats för att ha förutspått den stora branden i London 1966, Hitlers väg till makten på 1930-talet och krigen som drabbade Europa, skriver Daily Mail.

Annons