Brittiska folket vill inte se Meghan som hertiginna

Harry och Meghan har köpt hus i Santa Barbara.

När Meghan och Harry lämnade Storbritannien för USA sa de även ifrån sig ansvaret som arbetande kungligheter, men det räcker inte, menar det brittiska folket.
Titta in i Meghan och Harrys nya lyxvilla!
Slå på ljud

Meghan och Harry skapade rabalder hemma i Storbritannien när de med ofrivilligt buller och bång lämnade jobbet som kungligheter i början av året och valde att bosätta sig i USA och försörja sig själva.

Sedan en tid tillbaka lever de alltså i Kalifornien på heltid, ett faktum som blivit ännu tydligare i och med coronapandemin då de inte kunnat åka hem till Storbritannien och hälsa på. I somras köpte de drömhuset i lyxiga området Montecito och blev därmed grannar till superkändisar som bland annat Ellen de Generes och Oprah Winfrey.

Hur de skulle tjäna pengar var en annan femma. De skrev kontrakt med samma agentur som giganter som Serena Williams och paret Obama, Harry Walker Agency, i början av sommaren. Agenturens affärsidé är att anordna föreläsningar med några av världens mest eftertraktade talare. Kunderna kan vara privata företag eller organisationer, och de betalar skyhöga summor för varje föredrag.

LÄS MER: Meghan tvingas berätta sanningen om Elizabeth

Prins Harry Hertginnan Meghan Markle

Harry och Meghan i trädgården till huset i Montecito.

Kontrakt med Netflix – värt hundratals miljoner

Därefter kom avtalet med Netflix, som enligt uppgift gav rejält med klirr i kassan. Mellan 400-870 miljoner kronor ska kontraktet vara värt enligt The Sun.

– Det är en vansinnig affär. Aldrig förut har en studio i Hollywood fått grepp om den brittiska kungafamiljen, det här är historiskt, saPR-experten Jonathan Shalit till tidningen.

LÄS MER: Meghans nya beslut – för mångmiljonbelopp!

Meghan och Harry nygifta

Populariteten hemma i Storbritannien är inte på topp just nu.

Parets försörjning är därmed ordnad för en närmast oöverskådlig framtid, men draget har skapat ytterligare badwill hos britterna. De anser att Meghan och Harry utnyttjar sin ställning som kungligheter för egen vinning och en nyligen genomförd opinionsundersökning visar att det finns en majoritet som anser att paret borde frånsäga sig sina kungliga titlar helt och hållet.

Hela 68 procent anser att de inte bör få behålla sina titlar. På det är det även en majoritet, 63 procent, av de tillfrågade som tycker att Meghan, i egenskap av brittisk kunglighet, inte bör kommentera det amerikanska valet. Populariteten för dessa två är inte på topp på den här sidan av Atlanten med andra ord, men om drottningen tänker göra något åt det är högst oklart!

Foto: TT