Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Brittiska hovet tiger om Netflix serie om Elizabeths liv

31 okt, 2016, 08:00 
Agneta Nisbeth
Snart har tv-serien om drottning Elizabeths liv premiär. Men Buckingham Palace tiger.
Annons
Drottning Elizabeth red själv i paraden fram till sin 70-årsdag. Nuförtiden framförs hon med häst och vagn.

Den 4:e november har Netflix nya tv-serie “The Crown” svensk premiär. Det är ett påkostat kostymdrama som skildrar spelet bakom den kungliga kulissen när drottning Elizabeth tillträdde tronen blott 26 år gammal.

Drottning Elizabeth som i våras fyllde 90 år är van vid skandalrubriker och avslöjande porträtt. Men frågan är om inte denna skildring kommer att få henne att darra lite på läppen ändå. Seriens upphovsmän Peter Morgan och Stephen Daldry säger till The Telegraph att brittiska hovet är “mycket, mycket insatta” men serien är på inget sätt sanktionerad av Her Majesty.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag tror inte att de gillar att inte ha kontroll, men de förstår också att en serie som denna som behandlar ämnet med respekt är sällsynt.

"The Crown" skildrar drottning Elizabeths tidiga liv,
“The Crown” skildrar drottning Elizabeths tidiga liv,

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures/Netflix.

Annons