Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Brittiska kungafamiljen skakas av ny sexskandal

14 jan, 2021, 12:00 
Brittiska kungafamiljen Buckingham Palace slottsbalkongen Trooping of the Colour Drottning Elizabeth officiell födelsedag
Den brittiska kungafamiljen skakas av en ny sexskandal – och det är drottning Elizabeths släkting som står anklagad.
Annons
Här är Europas alla kungahus!Brand logo
Här är Europas alla kungahus!

34-årige Simon Bowes-Lyon är nära släkt med drottning Elizabeth och slottsherre på hennes mammas 130 rum stora barndomshem Glamis Castle i Skottland.

Det var också där som han i samband med en festhelg 2020 sexuellt ska ha attackerat en 26-årig kvinna som var en av hans gäster på slottet. En gärning som han också har erkänt. Han är släppt mot borgen men riskerar enligt brittiska medier att dömas till upp till fem års fängelse.

Glamis Castle Drottningmoderns barndomshem Simon Bowes-Lyon
Platsen för brottet: Glamis Castle i Angus, Skottland.

Brittiska hovet har inte oväntat avböjt att kommentera, men själv sa Simon Bowes-Lyon så här utanför domstolen i måndags:

Annons

– Jag är djupt ångerfull över att ha utsatt en av mina gäster för detta. Jag hade helt uppenbart druckit för mycket, även om detta inte på något sätt ursäktar min handling.

Simon Bowes-Lyon bär titeln den 19:e och 6:e Earlen av Strathmore och Kinghorne och har toppat listor över Stobritanniens hetaste singlar. I alla fall fram till detta sexåtal.

Drottningmodern begravning Simon Bowes Lyon prins William
När drottningmodern begravdes gick den då 15-årige Simon Bowes-Lyon bredvid prins William bakom hennes kista.

Innan hans pappa dog bar han titeln Lord Glamis, vilket gav honom hans passande smeknamn Sam Glam. Simon Bowes-Lyon har gjort sig känd för sitt playboyliv och för sin faibless för att umgås med den brittiska dokusåpavärldens mest guldkantade namn, men också med kändisar som Poppy Delevingne och Bryan Ferrys son Otis.

Annons
Simon Bowes-Lyon Sexåtal Drottning Elizabeth släkting
Simon Bowes-Lyon längst till vänster.

Foto: TT.

Annons