Bröllopet i fokus för Silvia på invigningen

Bröllopet i fokus för Silvia på invigningen
Annons

drottningsilvia

Vilja Lundin delar ut en bukett blommor till drottning Silvia.

Vilja Lundin delar ut en bukett blommor till drottning Silvia.

Det kungliga bröllopet närmar sig med stormsteg.
Nu står kärleksfesten i fokus vart man än kommer, så också på gårdagens invigning av utställningen ”Det dukade blomsterbordet – till fest och till vardags”.
Som vanligt fanns drottning Silvia på plats för att inviga utställningen.
Vad hon talade om i öppningstalet?
Bröllop förstås!

Gårdagen blev en riktig blomsterdag för drottning Silvia, först var hon med då den första Majblomman utdelades och efter det styrde hon kosan raka vägen mot Drottningholms slottsteater där det för tredje året i rad vankades en blomsterfest utan dess like. Liksom tidigare var Déjunersalongen till bredden fylld av blommor och växter i vackra arrangemang skapade av Paulina Landin, landskapsingenjör, Katarina Nordlander, trädgårdsmästare, och blomsterkreatören Gunnar Kaj. Iklädd en vacker aprikosrosa dräkt, scarf och svarta accessoarer gjorde en märkbart glad och ganska obekymrad drottning entré i teaterns blomfyllda rum. Hon tittade sig omkring, imponerad av allt hon såg. I år har den mäktiga blomsterfesten fått namnet ”Det dukade blomsterbordet – till fest och till vardags” och temat var tydligt genom hela utställningen.

Drottningens tal

Annons

Överallt stod olika sorters bord uppdukade och mitt i rummet stod givetvis en vacker uppdukning i vitt och ljusgrönt, en blomsterdukning för ett bröllop. 2010 är utan tvekan bröllopets år vilket märktes tydligt – både på gårdagens utställning och i drottningens tal. I öppningstalet nämnde hon betydelsen av det dukade bordet, både historiskt och i nutid.
– Ett dukat bord betyder så mycket, sa drottningen strax innan hon klippte bandet, fick blommor av lilla Vilja Lundin, 7, och därmed förklarade utställningen invigd.

Av Johanna Lejon
Foto: Charles Hammarsten

Drottning Silvia.

Drottning Silvia.


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Bröllopet i fokus för Silvia på invigningen”

  1. Karin skriver: 14 april, 2010

    Nydelig farge på Silvias drakt!


  2. Sollan skriver: 14 april, 2010

    Vilka fina bilder på drottning Silvia , hon ser så fräsch ut och färgen på dräkten är underbar och passar henne precis.


Annons

Laddar