Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bröllopet i fokus för Silvia på invigningen

14 apr, 2010, 08:51 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
drottningsilvia

Vilja Lundin delar ut en bukett blommor till drottning Silvia.
Vilja Lundin delar ut en bukett blommor till drottning Silvia.

Det kungliga bröllopet närmar sig med stormsteg.

Nu står kärleksfesten i fokus vart man än kommer, så också på gårdagens invigning av utställningen ”Det dukade blomsterbordet – till fest och till vardags”.

Som vanligt fanns drottning Silvia på plats för att inviga utställningen.

Vad hon talade om i öppningstalet?

Annons

Bröllop förstås!

Gårdagen blev en riktig blomsterdag för drottning Silvia, först var hon med då den första Majblomman utdelades och efter det styrde hon kosan raka vägen mot Drottningholms slottsteater där det för tredje året i rad vankades en blomsterfest utan dess like. Liksom tidigare var Déjunersalongen till bredden fylld av blommor och växter i vackra arrangemang skapade av Paulina Landin, landskapsingenjör, Katarina Nordlander, trädgårdsmästare, och blomsterkreatören Gunnar Kaj. Iklädd en vacker aprikosrosa dräkt, scarf och svarta accessoarer gjorde en märkbart glad och ganska obekymrad drottning entré i teaterns blomfyllda rum. Hon tittade sig omkring, imponerad av allt hon såg. I år har den mäktiga blomsterfesten fått namnet ”Det dukade blomsterbordet – till fest och till vardags” och temat var tydligt genom hela utställningen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottningens tal

Överallt stod olika sorters bord uppdukade och mitt i rummet stod givetvis en vacker uppdukning i vitt och ljusgrönt, en blomsterdukning för ett bröllop. 2010 är utan tvekan bröllopets år vilket märktes tydligt – både på gårdagens utställning och i drottningens tal. I öppningstalet nämnde hon betydelsen av det dukade bordet, både historiskt och i nutid.

Annons

–Ett dukat bord betyder så mycket, sa drottningen strax innan hon klippte bandet, fick blommor av lilla Vilja Lundin, 7, och därmed förklarade utställningen invigd.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

Drottning Silvia.
Drottning Silvia.


Annons