Bröllopshysterin i Windsor: ”Kommer att vara värt det”

Hallå från Windsor! Svensk Damtidning är på plats för att ge er allt från Meghans och Harrys bröllop.

Någonstans innanför slottets tjocka murar befinner sig i alla fall delar av den brittiska kungafamijlen just nu. Och nedanför på Park Street har de mest inbitna Harry och Meghan-supportrarna redan övernattat i dagar. En av dem är Ivanka från Toronto som faktiskt var statist i Meghans sista avsnitt av Suits. Nu har hon sovit på den här smala trottoaren ända sedan i onsdags.

– Det är kallt. Jättekallt! Och tufft. Men imorgon kommer det att vara värt det! säger hon och ler.

Helena Wiklund, Svensk damtidnings reporter på plats i Windsor inför bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle

Helena Wiklund, Svensk damtidnings reporter på plats i Windsor

Stämningen är glad och vänlig, och ja faktiskt lite galen. Efter en liten stund känns det helt normalt att stå där och kramas med prins Harry, ja eller i alla fall hans dubbelgångare…

Faith och hennes vänner Andrew, Donna och Michelle sjunger Going To the Chapel för full hals, om och om igen, och när internatskolekillarna från Eton drar igång sin spontankonsert nere vid drottning Victoria-statyn är jublet totalt.

Poliser tillsammans med sina hundar håller läget i Windsor under kontroll.

Poliser tillsammans med sina hundar håller läget i Windsor under kontroll.

Men det finns en baksida också – säkerhetspådraget är enormt och prickskyttarna ska redan vara på plats. Men än så länge är läget ganska lugnt för bombhundarna och deras polishussar som hinner med lite småprat och att guida alla oss journalister åt rätt håll. Och här och var står det en infödd Windsorbo och tittar roat på röran.

Läs mer: Nya beskedet – svärfar Charles ska leda Meghan till altaret

En del av journalisterna på plats i Windsor inför Meghan och prins Harrys bröllop har redan tagit på sig sina piffiga bröllopshattar

En del av journalisterna har redan tagit på sig sina piffiga bröllopshattar…

Läs mer: Vårhälsning från Estelle och Oscar – se hovets nya fantastiska bilder!

Nu ska Svensk Damtidning sätta kurs på Heidi’s Bakery där de börjat sälja Meghanharryccinos, ja det är faktiskt caffelatte med brudparets bild i skummet. Vi återkommer med bilder och rapport om hur de smakar!

Foto: Helena Wiklund

Läs mer: Meghan och Harry blickar framåt – visade enad front under bröllopsrepetitionen