Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Brott lönar sig för Carina Axelsson

12 sep, 2015, 09:08 
Agneta Nisbeth
Annons
carina-axelsson-ste

Hemma på sitt slott i Tyskland sitter 47-åriga deckardrottningen Carina Axelsson och skriver kluriga mysterier för tonåringar.

Hennes tredje bok i serien Model Under Cover har just landat på bokdiskarna i England. Och inom kort kommer den första boken i serien, A Crime of Fashion, att ges ut på danska. Carina Axelsson, vars pappa är svensk och mamma mexikanska, är sambo med prins Gustav, son till prinsessan Benedikte och systerson till drottning Margrethe av Danmark. Carina är bästis med kronprinsessan Mary och står hela danska kungafamiljen nära.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
books-insta

På sitt instagram har hon lagt upp denna bild från en bokaffär.

Carina-Axelsson

Trots att 12 år har gått sedan Carina och Gustav blev ett par har de ännu inte kunnat gifta sig. Ett gammalt testamente från 1939 slår fast att prinsen måste gifta sig med en adlig, protestantisk och ”arisk” kvinna för att få behålla sin status i arvsföljden. Under många år har paret försökt att riva upp testamentet för att få gifta sig.

Annons
Carina-Axelsson-22

Men det är inte om den kungliga världen som Carina skriver, utan om livet bakom modekulisserna.

– Mina böcker handlar om 16-åriga detektiv-modellen Axelle Anderson som löser mysterier som äger rum i modevärlden, berättar hon i en videoinspelad intervju för sin läsekrets.

Carina-212

Carina är väl förtrogen med den tillbaron. Innan hon träffade prins Gustav arbetade hon som modell i San Fransisco, New York och Paris. En fascinerande värld som många tonåringar gillar att läsa om.

Annons

– Nej, det är inte om mig själv som jag skriver, säger hon. Även om jag önskar att jag var snabb, klok och stark som Axelle!

carina-axelsson-ste

Carina berättar att hon redan har idéer till uppföljare i sin deckarserie.

– Ja, det lär bli fler böcker! avslöjar hon.

bok-3

En Bild till, från bokhyllan hemma hos Carina, med alla tre böckerna i serien, so far…

Av Eva Boholm

Foto: Stella Pictures, IBL och All Over press

 

 

 

Annons