Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Brunei-besöket fortsätter för Beatrix - med galamiddag på slottet

23 jan, 2013, 09:12 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Den första kvällen i sultanatet Brunei avslutades med en pampig galamiddag för drottning Beatrix av Nederländerna och kronprinsparet.

I en av slottets alla gyllene salar åt drottning Beatrix samt kronprins Willem-Alexander och kronprinsessan Máxima en galamiddag under måndagskvällen.

Den holländska drottningen är på besök i landet under två dagar och ska sedan fortsätta sin resa i Asien.

Annons

Sultanen av Brunei, Haji Hassanal Bolkiah välkomnade drottning Beatrix, kronprins Willem-Alexander och kronprinsessan Máxima till slottet Istana Nurul Iman Palace.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Så här var galabordet dukat – helt i ett guldtema.

Värdparet bar juveler för miljoner – vad sägs om tiaran och hängsmycket…

Annons

Men de fick även en rundtur på museet Brunei Museum to för att ta en närmare titt på utställningen Brunei and Dutch Collections on Borneo Cultures 1870-1940.

Drottning Beatrix och kronprinsparet åkte även en tur på Brunei river och klev sedan av för att ta en tur i Kampong Ayer och Tamoi Tengah byar som är byggda på pålar i vattnet.

Annons

Dagen efter – på tisdagen – väntade nya möten. Som ett besök på Brunei Shelloch deras Nature conservation project Heart för Borneo Petroleum i Brunei. På bilden ovan ser vi drottning Beatrix hälsa på en massa barn med flaggor i händerna.

På bilden här ser vi kronprinsparet anlända med helikopter.

Annons

Maxima valde en gul byxdress denna dag.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och IBL

Läs även:

Annons