Buckingham Palace i krissamtal: ”De har stängt av telefonerna”

Buckingham Palace i krissamtal: ”De har stängt av telefonerna”

Krisen är stor i den brittiska monarkin efter Harry och Meghans intervju.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 9?
Slå på ljud

Efter den uppmärksammade 2-timmarsintervjun med Meghan och Harry sent under söndagsnatten brittisk tid har allt hittills verkat som vanligt på Buckingham Palace. Men nu rapporterar Royal Central att det pågår krissamtal om hur situationen ska hanteras.

”De har stängt av mobilen”

Enligt tidningen är seniora medlemmar av kungafamiljen och de viktiga medarbetarna involverade, och kommunikationsavdelningen tar för tillfället inte emot några förfrågningar eller samtal från journalister.

”Krismöten fortsätter i det kungliga hushållet” skriver Richard Palmer, kunglig reporter vid Daily Express, på Twitter.

drottning Elizabeth

Kungahuset i Storbritannien har låst in sig för krissamtal.

BUCKINGHAM PALACE HANDOUT

”Varenda person inom hovet som har befogenhet att prata med media har sin telefon avstängd, såvitt jag vet. Och det är inte bara mig de inte tar emot samtal från” fortsätter han.

Det brittiska kungahuset fick sig ett antal kängor under Meghan och Harrys intervju med Oprah Winfrey, bland annat berättelser om oron för sonen Archies hudfärg och Meghans egna ord om att hon mått så dåligt att hon känt sig självmordsbenägen.

Hela världen väntar nu på vad svaret ska bli, men så länge är det ”business as usual” på Buckingham Palace, iallafall utåt sett.