Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bus inför skolstarten – se Estelles dag på Gröna Lund

17 aug, 2018, 11:49 
AvJohanna Bengtsson
Snart börjar skolan för lilla Estelle. Men innan dess är det lek och bus på schemat! Tillsammans med mamma Victoria och några kompisar roade sig prinsessan på Gröna Lund.
Annons

Nästa vecka packar Estelle skolväskan och tågar till Djurgården för att göra sin första dag på Campus Manilla. Igår, torsdag, var hon redan på plats på Djurgården. Men inte för att lära sig räkna och läsa utan för att leka och busa på nöjesfältet Gröna Lund.

Tillsammans med mamma Victoria, kronprinsessans nära vän Caroline Dinkelspiel och hennes två söner gjorde Estelle en liten torsdags-utflykt. Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund, berättar för Svensk Damtidning att kungligheternas besök kom som en trevlig överraskning.

– De kom inte förannonserat, utan var här högst privat. De köpte åkband och stod i kö till attraktionerna som alla andra besökare. Det är ganska vanligt förekommande att man tar en liten tur till Gröna Lund innan skolan börjar, för att ladda upp och ha lite kul innan vardagen tar vid igen, säger Annika Troselius.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Victoria och Estelle, som har tillbringat sommaren på Öland, men även setts på Gotländska ön Fårö är nu tillbaka i Stockholm igen. Annika Troselius säger att de verkar ha haft en trevlig dag och att Gröna Lund inte behövde kalla in någon extra säkerhet för att de hade prinsessor i parken.

Annons

– Nej, de verkar som att de smälte in väl bland våra övriga besökare. Allt gick väldigt lugnt och trevligt till.

Estelle tog sin färd i "de flygande elefanterna" på fullaste allvar och höll fokus för att styra karusellen upp och ner.
Estelle tog sin färd i “de flygande elefanterna” på fullaste allvar och höll fokus för att styra karusellen upp och ner.

Medan Estelle och de jämnåriga kompisarna åkte karuseller sågs Victoria och bästisen Caroline Dinkelspiel samtala om allt möjligt. Caroline är en av Victorias äldsta och absolut närmsta vänner och hon var en av de som stöttade kronprinsessan mest då hon drabbades av ätstörning. och lämnade Sverige för USA. Caroline åkte då med Victoria och de bodde tillsammans i samma familj i USA under detta tuffa år.

Under förra året gick Carolines svärfar bort och nu finns såklart Victoria där för att trösta, som den lojala vän hon är.

Kronprinsessan Victoria och Caroline Dinkelspiel umgicks och pratade under besöket.
Kronprinsessan Victoria och Caroline Dinkelspiel umgicks och pratade under besöket.

Victoria, Caroline och barnen höll sig mest kring det som kallas “lilla området” i parken, där finns den populära karusellen “Flygande elefanterna”. Estelle åkte roat runt runt! Precis som kusinen prinsessan Leonore och prinsessan Madeleine gjorde tidigare i somras när de besökte nöjesparken i samband med Childhood-dagen.

Såhär såg det ut tidigare under sommaren då prinsessan Leonore och mamma Madeleine också åkte den populära elefant-karusellen.
Såhär såg det ut tidigare under sommaren då prinsessan Leonore och mamma Madeleine också åkte den populära elefant-karusellen.

– De flygande elefanterna är en favorit. Där åker barnen två och två och kan själva styra karusellen genom en knapp. Håller man in knappen kan man åka uppåt och nedåt, säger Annika Troselius.

Foto: Stella Pictures

Annons