Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Camilla Henemark om romansen: Kungen fnissar som ett barn

12 nov, 2010, 10:22 
Agneta Nisbeth
Annons
Camilla Henemark
Camilla Henemark, Expressen

Hon har pekats ut som kungens älskarinna. I kungaboken “Den motvillige monarken” kallas hon “Kurtisanen”. Nu väljer Camilla Henemark att själv tala ut om händelserna och relationen till Carl XVI Gustaf i tidningen Expressen.

För Expressen berättar hon om förälskelsen, de hemliga mötena och kungens charm. Ända sedan boken “Den motvillige monarken” släpptes har både svenska och utländska journalister försökt kontakta Camilla Henemark, som ju omnämns som kungens älskarinna i boken, för en intervju. Kvällstidningen Expressen har lyckats.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Lite konstig

För dem väljer nu Camilla att berätta om sin och kungens relation. Hon vill, efter kungens något oklara presskonferens häromveckan, ge sin version av allt som hänt:

– Den här presskonferensen blev lite konstig. Och det kvarstod en massa frågetecken.

– Därför har jag beslutat att ge min version av händelserna i boken, säger Camilla till Expressen.

I den fem sidor långa intervjun berättar Camilla om det första mötet med kungen. Det skedde på en middag av privat karaktär. Hon blev ditbjuden av Christer Gustafsson och “Aje” Philipsson, berättar hon för Expressen. Ganska snabbt fick hon kontakt med kungen:

– Vi pratade mycket, om allt möjligt. Han är spontan och nyfiken. Och road av att höra om en massa saker som han kanske aldrig får se eller uppleva ute i vanliga livet, när man lever så skyddat som han gör.

Annons

Fnissar som ett barn

– Det kan handla om allt möjligt, från händelser som händer i Sverige, allt från Melodifestival till annat som kan vara aktuellt, säger Camilla till Expressen.

Hon berättar att hon charmades av kungen, och hans skratt:

– Han skrattar alltid och hela tiden. Fnissar som ett barn.

– Och det är det absolut mest charmiga med honom som människa, att han har så nära till skratt hela tiden. Så där barnsligt roligt förtjust skratt. Mycket befriande. Vi skrattade så vi kiknade, berättar hon för tidningen.

Enligt författarna till boken “Den motvillige monarken” var Camilla ett mycket exotiskt inslag på fester och middagar, hon var intelligent, underhållande och snabbkäftad. För Expressen berättar Camilla att hon tror att kungen gillade att tala med någon som ibland sa emot honom:

Annons

– Jag tror att om man har väldigt mycket makt så fascineras man av någon som inte verkar vara imponeras eller skrämd av det, säger Camilla i intervjun.

De möttes ungefär en gång i månaden och utvecklade en slags fantasivärld tillsammans:

– Jag hade också en känsla av att han behövde kanske lite släppa på allvaret. Det var mer lekfullt, en fantasivärld.

Förälskelse

I “Den motvillige monarken” framgår att kungen uppträdde mycket förälskat i Camillas sällskap. Han försökte bland annat övertala henne att inte åka och jobba utan istället tillbringa mer tid med honom:

– Förälskad är nog fel ord att använda – fast det stämmer. Men jag skulle vilja kalla det en 14-års-förälskelse. Fullständigt hjärnförvirrande egentligen. Hade jag satt mig ner och tänkt efter lite så finns det inget rim och reson i det här. Men vi skämtade bara bort det.

Hatad av alla

I intervjun med Expressen går Camilla inte in på några detaljer. Men hon säger att hon är beredd att berätta “vad som skett mellan oss bakom stängda dörrar” om det skulle bli rättssak av det hela. Till Expressen säger Camilla att hon och kungen aldrig pratade om Silvia. Men någon gång diskuterade de vem av dem som hade mest att förlora på affären.

Annons

– Han sa att “Du har väl inget att förlora?” Men jag sa att han har sitt ämbete och kan garva åt det här. Men jag kommer att bli hatad av alla som älskar Silvia, vilket är hela Sverige inklusive mig själv och min mamma, berättar Camilla.

I samma veva skämtade de om att fly till en öde ö. Där sa de, mest på skoj, att de skulle leva på kokosnötter. I intervjun berättar Camilla om kungens utstrålning och utseende.

– Han är snygg. Han är så söt. Men det sitter också i hans utstrålning, i hans naturliga utstrålning. Han är jättecharmig på ett nästan barnsligt sätt. Den här skämtsamma, nästan busiga personligheten som han har, säger Camilla till Expressen.

Slutligen frågar journalisten, Annie Reuterskiöld, hur Camilla tänkte när hon kysste kungen, tänkte hon “nu kysser jag kungen?”. Camilla skrattar då men menar att tanken slagit henne:

– Det har det gjort varje gång jag har kysst någon av dignitet eller legendstatus.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten, Stella Pictures, IBL och faksimil Expressen.

Läs även:

Annons