Hertiginnan Camilla om tuffa tiden efter Dianas död

Hertiginnan Camilla om tuffa tiden efter Dianas död

Talar ut om livet efter prinsessan Dianas död.

Prins Charles hustru Camilla har precis gett sin första intervju för Mail on Sunday. Och det är en fascinerande historia hon har att berätta. Bland annat talar hon ut om känslorna efter att hon och prins Charles valde att satsa på sin relation och när prinsessan Diana gick bort.

– Ibland när jag gick upp på morgonen kändes det som jag inte skulle klara av dagen, det var hemskt. Men jag visste att jag bara måste klara det! Jag är en person som ser glaset som halvfullt och tänker positivt. Jag är ju brittisk! säger hon.

Den 17 juli fyller Camilla 70 år. Hon och prins Charles har känt varandra sedan unga år. På 70-talet var de ett par men det slutade ändå med att prinsen gifte sig med den unga Diana medan Camilla hittade sin make i Andrew Parker Bowles. Men barndomsvännen fanns alltid där för prinsen, trots att han var gift med sin prinsessa och Diana kallade henne för den ”tredje personen i äktenskapet”.

Vad som hände sedan vet vi alla, men nu berättar Camilla om sina känslor från tiden.

När Camilla och Charles väl gifte sig år 2005 fick hon äntligen sin stora kärlek, men hon fick betala ett högt pris. Kritiken var hård och Camilla säger själv hon nästan kände sig som en fånge i sitt eget hem med all negativ press och folkets vrede.

– Det var knappt så jag vågade lämna huset, men barnen kom och gick och så hade jag mina vänner, men det jag upplevde då skulle jag inte utsätta mina värsta fiender för, berättar Camilla.

Tack och lov har tiderna förändrats. Nu är det brittiska folket väldigt förtjusta i henne och Camilla utför mer än 200 kungliga uppdrag om året.

– Det känns lite som om jag lever på adrenalin! Men jag är också en mycket nyfiken människa och är genuint intresserad av vad folk har att säga, förklarar hon.

En sak som Camilla säger har hjälpt henne genom sorger och bedrövelser är hennes stora sinne för humor.

– Du kan faktiskt skratta åt nästan allting, ibland får jag nästan nypa mig i armen för att inte skratta vid helt fel tillfälle.

Foto IBL