Camilla skadad i olycka – stoppas av läkare

Camilla skadade sig – när hon dansade balett!

Ibland är det bra att på äldre dagar hitta en ny hobby och det är precis vad prins Charles fru Camilla, 72, har gjort. Hertiginnan av Cornwall var inbjuden till den kungliga dansakademien i London, och fick där se Silver Swans uppträda, en grupp med seniora balettdansare.

Hon blev så inspirerad att hon ringde upp sina vänner och sa att “nu ska vi bli Silver Swans vi med!”, berättar hon i en intervju med BBC:s Radio 5.

– Jag samlade ihop en grupp med potentiella kandidater bland mina vänner. De frustade av skratt allihopa och sa att jag måste skämta.

Camilla samlade alla sina vänner för balettlektioner

Men hertiginnan var helt seriös och de samlades allihopa, iklädda svarta leggings och t-shirts, för att dansa balett tillsammans.

– Vi trodde att vi skulle skratta nåt hysteriskt men vi var tvungna att koncentrera oss så pass mycket att man inte vågade titta åt sidorna. Jag hörde däremot några enstaka fall till höger och vänster.

Camilla samlade ihop vännerna och tränade balett – men skadade sig på kuppen.

Camilla samlade ihop vännerna och tränade balett – men skadade sig på kuppen.

Men det har inte bara varit frid och fröjd med den nya hobbyn. Camilla medger i intervjun att hon tog sin passion lite för långt, och drog på sig en ryggskada. Den tvingade henne till en ofrivillig paus med dansen.

– Jag gjorde uppenbarligen något fel, det hände nåt i ryggen så jag har slutat med det tillfälligt, men jag längtar efter att sätta igång igen, det känns så bra efteråt!

Foto: TT