Camilla kan stoppa Kate från att bli drottning: ”Dianas mörka skugga”

Kate Camilla och Diana

Ett gammalt otrohetsdrama kan påverka framtiden för Kate – och stoppa henne från att bli drottning.
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut
Slå på ljud

Det har gått 24 år sedan prinsessan Diana dog, men hennes strålglans är evig och för många Diana-fans är prins Charles otrohet med Camilla – som Diana avskydde och kallade rottweilern – fortfarande en sårig punkt.

Detta trots att Charles och Camilla nu har varit ett stabilt äkta par i 16 år. Och trots att minnet av de där turbulenta åren har bleknat för de flesta. Själv har Camilla hållit ut och jobbat på. En långdistansseger.

LÄS MER: Han påstår sig vara Charles och Camillas okände son

Brittiska kungafamiljen

Numera är det svårt att tänka sig den brittiska kungafamiljen utan Camilla.

Foto: Chris Jackson/TT

Men prinsessan Dianas gamla titel 'Prinsessan av Wales' har Camilla aldrig velat eller vågat använda – trots att hon egentligen skulle kunna. Och skälet är kungafamiljens rädsla för att stöta sig med, eller i alla fall provocera, alla de miljoner Diana-supportrar som fortfarande tycker att det som Charles och Camilla gjorde mot Diana är oförsvarligt.

Camilla Parker Bowles Prinsessan Diana Lady Diana Spencer

Prins Charles älskarinna – och hans blivande fru: Camilla och Diana 1980.

Foto: TT

Av samma skäl tillkännagav hovet redan för 16 år sedan att Camilla aldrig kommer att bli drottning. Den dag drottning Elizabeth lämnar jordelivet och prins Charles blir kung, så blir Camilla på sin höjd prinsessa. Och det är ett upplägg som man fortfarande håller fast vid.

Charles och Camillas otrohet – därför drabbas Kate

Det är bara en hake: För att Camilla inte ska bli drottning så måste det brittiska parlamentet ändra lagen. Ett scenario som den brittiska sajten Royal Central kallar för ”en konstitutionell mardröm” – och som skulle få förskräckande följder för Kate och stoppa även henne från att bli drottning.

Hertiginnan Kate Prins William Hertiginnan Camilla Prins Charles

Titelkrisen hotar.

Foto: Tim Rooke/TT

Snårigt? Oh yes. Ett knivigt läge för den brittiska kungafamiljen: Låta Camilla bli drottning och reta upp alla Diana-fans? Eller offra Kate? Det brittiska hovet lär få tänka till en gång extra.

LÄS MER: Nya detaljer om prinsessan Dianas död – läkarens ord

LÄS MER: Mardröm för drottning Elizabeth – efter kravet från Charles och Camillas ”okände son”

LÄS MER: Bilden på Meghans och Harrys son Archie – så ser han ut

Foto: TT.