Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Camillas barnbarn i olycka - så kan det påverka hela kröningen

05 maj, 2023, 09:30 
AvFelicia Plåt
Camilla
Kröningen närmar sig. FOTO: TT

Kungen och drottningen barnbarn har varit med om en olycka.

Annons

Imorgon kommer äntligen Charles och Camilla att få krönas till kung och drottning över Storbritanien. En dag som många har väntat spänt på. Det är mycket förberedelser som ska vara klara och det är nog flera i kungafamiljen som är lite nervösa och vill inte att någonting ska gå fel. Speciellt de som har fått en liten extra roll under kröningen.

Se filmen! Här blir Camilla rasande på George, 9, och Charlotte, 7Brand logo
Se filmen! Här blir Camilla rasande på George, 9, och Charlotte, 7

Betydelsefull roll

Prins George är en av dem, han har nämligen blivit utsedd till Charles Page of Honour. Han kommer alltså att stå vid hans sida och bära hans släp under kröningen. Det är en mycket betydelsefull roll och ges ofta ut till adliga barn i tonåren.

Annons

Prins George är bara nio år, men han är ändå nummer två i tronföljden. Därför tror vi Charles såg detta som ett ypperligt tillfälle för lite övning inför framtiden. Samt att han verkligen ville ha sitt barnbarn vid sin sida.

Olyckan innan kröningen

Drottning Camilla kommer också att ha Page of Honour under kröningen och även hon ville se sina barnbarn i rollerna. Bland annat ska hennes tvillingbarnbarn från sitt tidigare äktenskap Gus och Louis bära hennes släp under dagen. De båda såg fram emot uppdraget, men nu meddelar Daily Mail att en av pojkarna har varit med om en olycka.

Barnbarn
Gus bröt armen på semesterledigheten.

Gus var nämligen med om en cykelolycka under semesterledigheten och har brutit ena armen. En ganska allvarlig olycka då hans roll under kröningen innebär att han ska använda just armarna. Och släpet är inte vilket släp som helst utan ska väga upp mot nästan 7 kilo.

Annons

Som tur är så har han nu fått ta bort gipset men armen är fortfarande skör. Därför måste han bära bandage på armen under kröningen för att få lite extra stöd. Men förhoppningsvis klarar han av att utföra uppgiften med enbart ena armen, annars har han sin bror till hjälp.

Annons