Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Camillas uppoffring – inför nya rollen som drottning

15 sep, 2022, 20:30 

Camilla Parker Bowles är numera Storbritanniens drottninggemål, vilket innebär en hel del livsförändringar.

Annons
Länge leve kung Charles III! Första orden till nationenBrand logo
Länge leve kung Charles III! Första orden till nationen

För exakt en vecka sedan gick drottning Elizabeth ur tiden, 96 år gammal. Hon gick bort på sin favoritplats i hela världen – Balmoral i Skottland, med hennes son Charles och dotter Anne vid sin sida.

Drottningens död innebär inte bara en stor sorg för kungafamiljen och resten av världen, utan även en hel del förändringar.

För redan dagen efter att Charles förlorade sin mamma var det dags för honom att sväras in som kung – framför hela världens ögon.

Charles och Camillas nya liv som kungapar

Vid 73 års ålder blev Charles alltså kung, vilket även betyder att hans hustru Camilla, 75, nu är Storbritanniens drottninggemål.

Annons

Drottninggemål kallas alltså en person som är gift med en kung, till skillnad från en regerande drottning som är statschef.

Detta innebär förstås att ett stort ansvar läggs på parets axlar, och deras liv kommer hädanefter se annorlunda ut på flera sätt – allt ifrån vart de bor till arbetet de utför.

Storbritanniens nya kungapar.

Camillas förändring – efter drottning Elizabeths död

Ja, paret kommer behöva göra uppoffringar på både stora och små sätt. En av dessa uppoffringar gjorde Camilla så fort hennes make blev kung, avslöjar Hello Magazine.

75-åringen har nämligen i flera år tillbaka alltid burit en hälsoklocka, eller aktivitetsarmband, på vänsterarmen. Men ända sedan Elizabeth dog har hon inte haft klockan på sig.

Annons

Istället har Camilla burit en mer klassisk klocka av märket Cartier. Något som verkar vara mer passande för en drottning.

Camilla fick byta ut klockan när hon blev drottning.
Annons