Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Axelsson firade födelsedag – utan prins Gustav

19 aug, 2019, 11:10 
Prins Gustav och Carina
Det var länge sedan vi såg Victorias syssling, prins Gustav av Sayn-Wittgenstein-Berleburg, och Carina Axelsson tillsammans. Hur är det mellan dem egentligen, undrar många? Hon har bott i England och skrivit på sina ungdomsböcker och han är på sitt slott Bad Berleburg i Tyskland , där han driver godset och jagar.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det är många, fina bilder på Carina Axelsson i flödet på Instagram. Hon lade upp den här födelsedagsbilden när hon fyllde år den 5 augusti 2019. Hon skrev i texten att hon firade med vänner och sina underbara hundar. En vän hade också bjudit på lunch. Var fanns Gustav?

– Är det slut? undrar nu danskarna.

Den svenskättade modellen och författaren nämner aldrig honom när hon lägger upp bilder. Det står heller ingenting om att prins Gustav uppvaktade henne på födelsedagen. Han var helt enkelt inte med henne den dagen om man läser det hon skrivit i bildtexten på Instagram. Carina bodde länge på slottet Bad Berleburg i Tyskland med arvtagaren Gustav, som är son till prinsessan Benedikte av Danmark och prins Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Svensk Damtidning hälsade på henne och prinsen för ett par år sedan och fick en pratstund med Carina samt se hennes vackra inredning och renovering av salongerna på slottet. Då bodde paret i en vacker hörnvåning på slottet Berleburg i kurorten Bad Berleburg, sydväst om Kassel. Carina såg till att göra slottet attraktivt för turister med visningar och ny utställning. Prins Gustavs kärlek är uppväxt i Kalifornien nära bergen i Santa Cruz söder om San Fransisco, så hon är van vid stora vidder, men har också bott i storstäder som Paris, New York och London.

Annons

Gustav lurade mig att bli kär i honom

Hur gick det då till när de träffades? Carina var modell i Paris och träffade Gustav via gemensamma bekanta.

– Man skulle kunna säga att prins Gustav ”lurade” mig att bli intresserad av honom med sitt speciella telefontrick, då vi träffades hos vänner i Tyskland för sex år sedan, berättade Carina.

Carina och Gustav av berleburg

Ett par kände Carina, och det andra paret var bekanta till Gustav. Det var Carinas ringande mobiltelefon som agerade mellanhand. Gustav, som ogillar störande ringsignaler i tid och otid, bad värden om Carinas mobilnummer och ringde upp. Samtalet fick dem att skratta gott och under resten av kvällen hade de mycket trevligt tillsammans.

– Det var så vår kärlek började!

Carina Axelson och prins Gustav
Här kan vi se kronprinsessan Mary, Carina Axelsson, kronprins Frederik, kronprinsessan Victoria, prins Gustav Berleburg vid Carl Johan Bernadottes 90-årsfirande på Hotel Skansen Båstad. Året är 2006.

Den danska och svenska kungafamiljen är nära släkt. Victoria och Gustav har känt varandra sedan de var små eftersom kungen och hans mamma, prinsessan Benedikte, är kusiner. Drottning Ingrid av Sverige var Gustavs mormor. Prinsen talar flytande svenska och är en trevlig man.

Annons

Carina var inte med på bröllopet

Gift sig har han inte gjort trots att han nu fyllt 50 år. Ett testamente har satt stopp för det i alla år. Gustavs syster, prinsessan Alexandra, gifte om sig nyligen och då var prins Gustav på bröllopet. Carina var dessvärre inte med. Enligt uppgift har hon mycket att göra med böckerna hon skriver. Det är lansering och marknadsföring.

– Det vore så roligt om vi fick se Carina och prinsen tillsammans igen, skriver en följare på Carinas instagram.

Det tycker vi också!

Foto TT

Annons