Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Bergfeldts obekväma Estelle-fråga till prins Daniel väcker reaktioner

29 aug, 2023, 19:00 
P
Carina Bergfeldt ställer en obekväm fråga om prinsessan Estelle till prins Daniel.
Annons

Prins Daniel väljer sällan att ställa upp i längre intervjuer – men för Carina Bergfeldt gjorde han ett undantag. Nu har programmet släppts på SVT Play.

Reaktionerna har varit blandade. Vissa menar att intervjun inte blev så djuplodande som man hade velat. Men i princip alla är rörande överens om att Daniel gjorde mycket bra ifrån sig.

Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!Brand logo
Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!

Carina Bergfeldt ställer prins Daniel – med fråga om prinsessan Estelle

Så här skriver Sydsvenskans skribent Anna Hellsten.

– Han älskar sina barn. Det är dumt med ohälsa och bra med träning. Medierna gör ett viktigt jobb. Några problem med att gå bakom hustrun har han inte. Såhär i efterhand känns det obegripligt att han blev så förlöjligad de där första åren som kronprinsessans inofficielle pojkvän: han är ett så perfekt drottninggemål att han skulle kunna vara en AI-konstruktion, skriver Anna.

Annons

Carinas samtal med Daniel sträcker sig över en stor bredd av ämnen.

"Det var väldigt oväntat"

De pratar om uppväxten i Ockelbo, relationen med kronprinsessan Victoria, mediernas bevakning av kungahuset och en hel del annat. Men den känsliga delen av intervjun kommer när frågorna rör sig in på barnen, prinsessan Estelle och prins Oscar.

– Prins Daniel erbjuds istället att tänka högt kring det faktum att han inte bara är gift med en blivande drottning utan också pappan till en. Älskar man bara sina barn ska det nog gå bra, säger han. Det är ett fint svar, mjukt och modernt, och om dotterns arvslott egentligen känns olidligt tung kan jag begripa att han inte vill prata om den, skriver Anna.

Vår chefredaktör Johan T Lindwall gästade Morgonstudion på tisdag morgon för att säga sitt om Daniels intervju. Han var imponerad.

– Väldigt öppen, väldigt privat, väldigt oväntat. Skickligt genomfört, väldigt avslappnat. Det ligger mycket träning bakom. Att sitta i en sådan här intervju och inte halka ur under så lång tid, vilket Daniel inte gör, är imponerande, säger Johan i programmet.

Annons