Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Carina från Tranås öppnar galleri på slottet

17 jul, 2008, 15:40 
Agneta Nisbeth
Carina och Gustav
Carina Axelsson från Tranås träffade prins Gustav och blev slottsfru. Men Carina hade större ambitioner än så, nu har hon till mångas förtjusning öppnat ett galleri på slottet Bad Berleburg.
Annons

Svenska Carina Axelsson imponerar stort. Hon är inte bara fantastiskt vacker utan även konstnärligt begåvad. Prins Gustav gjorde helt rätt när han trotsade anfadern och gjorde Carina till ny slottsfru på barndomsgodset i Tyskland. Carina har under slottets renovering letat i källare och vind och hittat intressanta ting med lokal anknytning. Som en ivrig ekorre har hon samlat och dokumenterat målningar, bilder och saker som funnits i släkten Berleburgs ägo, men som glömts bort. Med hennes hjälp får nu 40 bilder från staden och slottets historia nytt ljus på sig i det nyöppnade galleriet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Flera av bilderna kände prins Gustav inte till, så det var roligt att kunna visa dem för honom, berättar Carina för danska Billed Bladet.

Carina har familjen i Småland

Carina är katolik och har arbetat som fotomodell. Hon har även utbildat sig till skulptris och illustrerat barnböcker. Mexikanskt latinblod pulserar i Carina Axelssons vener då mamma är från Mexiko. Pappa Bertil är svensk med rötter från Småland.

Annons

– När prinsparet är i hos oss i Tranås tar de härliga promenader i naturen och sist de var där visade Carina prins Gustav var hennes farmor och farfar bodde. Farföräldrarna, Erik och Karin Axelsson, lever inte längre men huset finns kvar, berättade Margit Axelsson när Svensk Damtidning hälsade på förra sommaren.

Carinas yngste farbror Gunnar Axelsson, 59, bor också i Tranås. Han har sex barn, så Carina har många kusiner att umgås med i Småland. Nu kanske det är dags för den svenska släkten att ta en tur till Bad Berleburg och bli guidade av Carina i det nyöppnade galleriet.

Foto: TT

Annons