Carl Philips beslut för barnen och Sofia – berättar själv

Prins Carl Philip, prins Alexander och prins Gabriel

Alexander och Gabriel – kontra racingen. Ett dilemma som barnen vann. Men nu är Carl Philip oväntat tillbaka bakom ratten.

 

I lördags hände det! Prins Carl Philip överraskade alla genom att göra en helt oväntad comeback på racingbanan i Falkenberg, och därmed satte han en definitiv punkt för sitt sabbatsår, som han mycket målmedvetet ägnat åt att vara småbarnspappa och fokusera på prinsarna Alexander, 4, och Gabriel, snart 3.

Prins Carl Philip om att vara pappa

Prins Alexander och prins Gabriel på sommarlov på Ökenäs gård.

Prins Alexander och prins Gabriel.

– Det har varit härligt att vara med familjen. Jag har kunnat var mer med pojkarna och se dem växa upp, och vi har hittat på saker tillsammans, sa han till Dagens Nyheter och fortsatte:

– Det var åtta år sedan jag satt i Porsche senast. Jag känner mig lite ringrostig.

Men sedan levererade prins Carl Philip på hög nivå och leder nu Masters Cup som beskrivs som ”ett mästerskap i mästerskapet” för förare över 40 år.

Prins Carl Philip

Carl Philip firar segern.

Det var förra året som prins Carl Philip oväntat valde att lägga racingen på is, efter elva intensiva år, och anledningen var just barnen.

– Ska man göra en elitsatsning så måste man ägna väldigt mycket tid åt sin sport och prinsen känner att han vill vara tillsammans med sina barn på helgerna, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning då.

Men nu är prinsen alltså tillbaka i racingen, med full kraft.

Prins Carl Philip

En glad prins!

Foto: TT