Carl Philip bröt med vännerna – för Sofias skull

Det var inte alla i Carl Philips närhet som accepterade prinsens, då, nya relation till Sofia. Men Carl Philip valde kärleken framför allt och har inte ångrat det en sekund.

När prins Carl Philips relation med prinsessan Sofia blev offentlig var det många som höjde på ögonbrynen. Sofia, som flera år tidigare hade varit med i dokusåpan Paradise Hotel, fick enormt mycket hat riktat mot sig när relation med prinsen blev officiell. Hatstormen har hon själv berättat om i samband med att hon och Carl Philip startade sin kampanj mot näthat.

– Hela det här arbetet kom genom egenupplevd utsatthet på nätet som kom i samband med att vi blev tillsammans, som var väldigt frustrerande och gjorde att jag kände att det här är någonting som vi måste ta itu med, sa prinsessan Sofia då.


Relationen var till en början hemlig och endast ett fåtal utvalda nära vänner visste om deras hemliga möten. När Carl Philip och Sofia insåg att det var äkta kärlek och ville utveckla relationen stod dock inte alla vid prinsens sida. I Johan T Lindwalls bok Carl Philip: prinsen som inte fick bli kung berättar han att prinsen anförtrodde sig till både Victoria och Daniel om utmaningarna han mötte.

Carl Philips vänner accepterade inte Sofia

“Carl Philip hade inte så många han kunde prata ordentligt med. Sedan han träffade Sofia hade han brutit med många av sina gamla vänner, de som inte kunde acceptera att han valde kärleken och Sofia. Han sörjde inte de vänner som han inte längre hade kontakt med. Om de var så trångsynta och ville stå i vägen för han lycka så hade de ingenting i hans liv att göra”, skriver Johan T Lindwall.