Carl Philip: ”Det gäller att inte gå för fort fram”

Bernadotte och Kylberg.

Prins Carl Philip berättar om sitt skapande i senaste numret av arkitekttidskriften Architecturaldigest och vi får veta hemligheterna bakom de omtyckta produkterna från Bernadotte & Kylberg.

Tidskiften AD eller Architecturaldigest har nu uppmärksammat vår designprins. Tillsammans med vännen och affärspartnern Oscar Kylberg har Carl Philip företaget Bernadotte & Kylberg, som grundades 2012. Sedan starten har duon designat många olika typer av föremål, bland annat vinglas, mattor, handdukar, sängar, skålar, engångstallrikar, glasögon, jackor och ljuslyktor.

Ljuslyktor från Bernadotte & Kylberg.

– Ett fräckt, äventyrligt och prisbelönt designteam från Stockholm med chic-smart produkter för hem och mode.

Så beskriver AD dessa guldgossar, som verkligen fått erkännande för sina produkter. Tidskriften har fått en unik intervju med prins Carl Philip och Oscar Kylberg, som öppenhjärtigt berättar om sitt skapande.

Carl Philip och Oscar.

Om vägen från idé till färdig produkt säger de:

– Vi har en designprocess som vi alltid följer: att dricka vin, laga mat, äta och skratta, säger Kylberg, lite på skämt.

– Vi är först och främst idémänniskor. Efter idén blir vi designers. Design är ett sätt att visualisera idén, säger Oscar Kylberg och menar att det handlar om fem steg.

– Egentligen är det första steget alltid forskning. Två, insikter. Tre, prova teorin. Fyra, ta idén och skala av den. Fem, design och form.

Bernadotte & Kylberg.

Prins Carl Philip håller med om, att det är väldigt viktigt att varje del av processen får sin egen tid.

– Om du hoppar över en del eller tror att en del inte är lika viktig som de andra, så lurar du dig själv. Du hoppar över möjligheten att komma på något unikt. Man får inte gå för fort fram.

Rosa ljuslykta.

Vännerna studerade, dock under olika år, på Forsbergs, en grafisk design-, reklam- och copywriting-akademi i Stockholm. Designduon har gjort många produkter som gjort succé. Nyligen lanserade de en samling vackra ljuslyktor i samarbete med anrika mässingsföretaget Skultuna.

Läs också:

Shoppa kungligt till Fars dag – snyggporslin designat av prins Carl Philip

Se Carl Philips och Sofias privata London-bilder

Carl Philip konkurrerar med kusinens glasögonföretag

Foto: IBL