Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Carl Philip erkänner problemet – funnits tecken

03 apr, 2024, 17:00 
Här är Carl Philips ord.
Annons

Kungafamiljen lever ett alldeles särskilt liv, som kommer med många fördelar och möjligheter – men också vissa nackdelar.

Det har prins Carl Philip sett prov på. Här berättar han om problemet.

Agneta Sjödins avslöjande om festen med Sofia och Carl PhilipBrand logo
Agneta Sjödins avslöjande om festen med Sofia och Carl Philip

Förbudet för prins Carl Philip – får inte

Ja, som kunglig öppnas många dörrar. Du kan belysa viktiga frågor, jobba med välgörenhet, och driva sina egna hjärtefrågor med ideella organisationer.

Samtidigt finns det en hel del begränsningar. Prins Carl Philip har satt ord på känslorna i Dagens Nyheter:

– Men jag har under åren fått ta del av så mycket spännande och intressant genom alla officiella uppdrag. Det har gjort mig till den person som jag är i dag. Det har aldrig varit någon önskan att det skulle vara annorlunda. Jag har alltid sett det som ett självklart val.

Annons

Som kunglig finns det till exempel regler när det kommer till företagande och vinstdrivande verksamheter. Man får till exempel vara ägare eller delägare av affärsdrivande bolag, men inte vara VD eller heltidsanställd.

Prins Carl Philip erkänner problemet

Carl Philip brinner för design, och driver sedan 2012 det hyllade företaget Bernadotte och Kylberg. 2023 lanserade de sin första kollektion i sitt egna namn, och gjorde i samband med det en intervju med ELLE.

Då berättade duon mer om samarbetet och familjelivet, och Carl Philip berättade om svårigheterna med att bilda och driva ett företag när man har all uppmärksamhet som kommer med en prinstitel:

Annons

– Vi kände redan från början att visst, fler ögon kanske var på oss och vissa säger att vi hade det mer förspänt. Men det finns en baksida på det myntet. Fler tycker att det är kul att undersöka och syna lite mer i sömmarna, vilket också har gjort att vi alltid har fokuserat mer på detaljer och på att hålla den nivån vi vill, säger prins Carl Philip.

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg
Prins Carl Philip och Oscar Kylberg.Anders Wiklund/ TT

Foto: TT

Annons