Carl Philip hedrar legenden Ronnie Peterson!

Carl Philip hedrar legenden Ronnie Peterson!

Vi är numera vana att se prins Carl Philip i racinghjälm. Men nu byter han från Volvo till brittiska Lotus och från STCC till Swedish GT.

Precis nu kom beskedet att prins Carl Philip, 38, betyder bilmärke, från Volvo till brittiska Lotus. Och det blir fler förändringar: I stället för STCC-tävlingarna ska han i år köra Swedish GT. Hans nya flashiga bil är en strömlinjeformad Lotus Evora GT4 (lackerad i svenska-flaggan-blått) som får alla bilentusiaster att sucka lyckligt. Och själv är prinsen minst sagt nöjd:

– Det ska bli jättekul! Och målet är förstås att försöka vinna mästerskapet, säger han till nyhetsbyrån TT.

Detta nya kapitel i Carl Philips racingkarriär blir också ett sätt för honom att hedra den svenska racinglegenden Ronnie Peterson. Ronnie Peterson körde ju just Lotus under sin formel 1-karriär (som tragiskt nog slutade med hans död 1978, bara 34 år gammal).

Som andreförare i vår får prinsen femfaldige STCC-vinnaren Richard Göransson och WTCC-världsmästaren Thed Björk. Prinsens premiär går i Knutstorp den 4-5 maj och sedan avslutas säsongen på Mantorp Park 21-22 september.

– Jag är väldigt glad över att fortsätta tävla i Swedish GT, speciellt i den här nya och spännande formen med en Lotus och med två väldigt erfarna teamkamrater, säger prins Carl Philip.

– Mitt mål är att utmana om GTB-klasstiteln och jag känner mig säker på att vi har vad som krävs för det.

Foto: Geely Group Motorsport / Dejan Sokolovski