Carl Philip i bråk med kungen om Sofia!

Carl Philip i bråk med kungen om Sofia!
Prins Carl Philip var väldigt tydlig med sin intention. Det skapade en konflikt mellan honom och kungen.
Annons

Prinsessan Sofia fick kämpa hårt för komma in i kungafamiljen och bli accepterad av sin pojkvän prins Carl Philips närmaste.

Hon hade tidigare varit dokusåpakändis och modell – en något okonventionell bakgrund för en kunglighet. Men hur påverkade de här svårigheterna hennes relation med Carl Philip? Detta är något som Johan T Lindwall berättar mer om i sin bok “Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung”.

Annons

Prins Carl Philip i bråk med kungen om prinsessan Sofia

Sofia och Carl Philip lever nu lyckliga tillsammans.
Sofia och Carl Philip lever nu lyckliga tillsammans.

Så här skriver Johan T om tiden före prinsen och Sofia förlovade sig.

“Att Sofia fortfarande inte var fullt ut accepterad av familjen blev så småningom en påfrestning. Det skapade oro i deras relation och även flera bråk. Stundtals var det så dåligt att de valde att göra kortare pauser i förhållandet. Carl Philip insåg att han var tvungen att få familjen att förstå att det här var hans livs kärlek. Att lillasyster Madeleine var negativ kunde han leva med, men det var värre att mamma Silvia och pappa kungen hade en så ljum inställning gentemot Sofia”, skriver Johan T.

“De älskade varandra”

Men Sofia vägrade låta sig påverkas av omgivningens skepsis. Hon kämpade för att kärleken till Carl Philip skulle få leva vidare.

“Hon visste själv vem hon var och hon kände att hon inte borde behöva övertyga någon annan om att hon var den rätta för Carl Philip. Det räckte väl med att hon och Carl Philip visste var de hade sina känslor och att de älskade varandra. Sedan fick alla andra säga precis vad de ville”, skriver Johan T.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

23 kommentarer till “Carl Philip i bråk med kungen om Sofia!”

 1. Lotta skriver: 8 augusti, 2020

  Konstigt för ett par veckor skrev Svensk dam att Drottningen tog emot Sofia med öppna armar, vad gäller ?


  1. Birthe Vejrum skriver: 10 augusti, 2020

   Ja, men nu er det sådan, at denne journalist er retur fra sin ferie, og han synes tydeligvis, at artikler skal være “over kanten”! Altså tale til de laveste instinkter hos læserne.
   Det skrev jeg faktisk en kommentar om i går (nå, ja kommentar er så meget sagt, jeg nøjedes med lidt “kreativ” tegnsætning) den er ikke godkendt, ser jeg! 🙁


 2. Bettan skriver: 8 augusti, 2020

  Pengar talar sitt språk, tvivla inte på Sofias ståålvilja. 😒


 3. charlotte skriver: 8 augusti, 2020

  Trist att det inte finns annat att skriva om än det som är gammalt och helt ointressant idag.


  1. Farbror Blå skriver: 10 augusti, 2020

   Är det inte just det historiska perspektivet som är ett av rojalisternas främsta argument för bevarande av nuvarande statsskicket arvsmonarki?
   Svenskdam.se har väl sällan eller aldrig ägnat sig åt att skriva artiklar om dåtidens monarker utan ägnar sig huvudsakligen åt dem i närtid.


 4. Anna skriver: 8 augusti, 2020

  Min förhoppning är att monarkin försvinner med C G så att inget av den nuvarande generationen “kungabarn” någonsin behöver företräda någon av oss.
  Alla förlegade samhällssystem dör förr eller senare ut av nekros eller söndervittring…en organism som inte får näring utifrån kan inte överleva i all evighet. Det var med den vetskapen jag gick med i Republikanska föreningen.


 5. Leo skriver: 8 augusti, 2020

  S modell, det var en snäll omskrivning! Fru Bernadotte hade säkert räckt även för S.
  Tror nog inte så.många föräldrar vore glada för att få en svärdotter som gjort dessa val o de flesta får inte heller sin svärdotter att klä sig o uppföra sig precis som de önskar, men så har de heller inget kungarike att erbjuda.


  1. Birthe Vejrum skriver: 10 augusti, 2020

   Tid for snaskede kommentarer igen! 🙁
   En kommentar, som emmer/utstrålar åndshovmod, kom dog ned fra den høje hest du sidder på.


  2. charlotte skriver: 10 augusti, 2020

   Leo,
   Tillhör du en sekt av något slag?


 6. Ingrid skriver: 8 augusti, 2020

  Konsekvensanalys – vad är det?


 7. Ingrid skriver: 9 augusti, 2020

  ”Liten Tuva” kan ibland stjälpa stora lass.
  Är vi rädda om monarkin?


 8. Fundersam skriver: 9 augusti, 2020

  Kungen kände med stor sannolikhet Sofia Hellqvist innan Carl Philip träffade henne.


 9. Pernilla skriver: 9 augusti, 2020

  Bråk???


 10. Ingrid skriver: 10 augusti, 2020

  Har ingen förståelse för hur kungen och Silvia kunde riskera monarkins framtid genom att ta emot Daniel och Sofia i familjen.
  Kungabarnen borde väl lärt dig vad som gäller för att bevara monarkin, eller bryr de sig inte?


 11. IngridR skriver: 10 augusti, 2020

  Charlotte
  Jag tror att vi som instämmer i Leos åsikter är helt vanliga människor med skiftande åsikter vad gäller politik, religion osv. Vad jag TROR förenar oss är funderingar kring monarkins vara eller inte vara. Vad är det vi förväntas se upp till, niga och buga för, använda titlar istället för du, stå på borggården och vifta med flaggor till etc. Räcker det med ett sött och vackert ansikte eller bör vi kunna förvänta oss bildning, utbildning och en moralisk resning av de som representerar oss och Sverige?

  upp


 12. Obs skriver: 10 augusti, 2020

  Om det har förekommit dispyter mellan kungen och prinsen så är det säkert någon av fruarna som har drivit på. Så fel uppfostrade kungabarnen är. De tar ingen hänsyn till vad allmänheten 0 om besättningen i kungahuset.


 13. Fundersam skriver: 10 augusti, 2020

  Inte behöver Leo tillhöra nån sekt för att inte dela din uppfattning Charlotte, de var fult sagt av dej.


 14. Kajsa Nilsson skriver: 10 augusti, 2020

  Anna! Instämmer till 100%. Även med Leo. En statschef ska VÄLJAS inte födas in i sitt ämbete. De kungliga syskonen har tydligt visat att de struntar i vad de som betalar för deras lyxiga tillvaro tycker. Jag vill representeras av välutbildade personer.


  1. Birthe Vejrum skriver: 13 augusti, 2020

   En valgt præsident har en politisk agenda. Og det er bare at tage et vue verden rundt, og se hvilke pragteksemplarer, som mere eller mindre ærligt er kommet på posten ved v a l g. 🙁 Se, hvad der rent faktisk sker lige nu i Hviderusland! Og Trump omgås med planer om, at erkende det kommende valg for ugyldigt, hvis han taber!
   Den mest diskrete af slagsen er faktisk Tysklands, men er han rent faktisk valgt, er han ikke udpeget? Her må vi vist have Bror på banen! 🙂


 15. caterine skriver: 10 augusti, 2020

  Det är hårt att säga, men den här pandemin kommer att döda monarkin i Sverige, alla som är sjuka och döda, vad har vi då haft för nytta av våra kungligheter? Varför ska vi underhålla ett helt gäng som lever gott och ingenting uträttar? Nog är det väl på tiden att den här farsen avslutas.


 16. caterine skriver: 10 augusti, 2020

  Det är hårt att säga, men den här pandemin kommer att döda monarkin i Sverige, alla som är sjuka och döda, vad har vi då haft för nytta av våra kungligheter? Varför ska vi underhålla ett helt gäng som lever gott och ingenting uträttar? Nog är det väl på tiden att den här farsen avslutas.


 17. Ingrid skriver: 11 augusti, 2020

  Tyvärr krävs en katastrof för att människor ska få upp ögonen för väsentligheter.

  Man behöver någon att se upp till och det är knappast familjen som gjort allt för att degradera kompetensen.


 18. Birthe Vejrum skriver: 12 augusti, 2020

  Svensken burde vel føle sig hædret, eftersom folkhemmets børn ses som ligeværdige!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar